Ελλαδα

«Πάτε καλά ρε;»: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γέφυρα του Blue Horizon

Τι αποκαλύπτουν οι συνομιλίες λίγο μετά τη δολοφονία του Αντώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Blue Horizon
© EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Blue Horizon: Η αντίδραση του καπετάνιου μετά τη δολοφονία του Αντώνη - Απολογούνται αυτή την ώρα οι συλληφθέντες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από τα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά.

Ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Cretalive από το σύστημα καταγραφής (VDR) στη γέφυρα του «Blue Horizon» αποκαλύπτει την αντίδραση του καπετάνιου κατά τη διάρκεια του απόπλου.

Αναλυτικά η συνομιλία:

  • Ο καπετάνιος ξαφνικά ακούγεται να ρωτάει: «Τι έγινε;».
  • Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να φωνάζει εκνευρισμένος: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;».
  • Στην συνέχεια ακούγεται να λέει: «Αργά, αργά».
  • Κάποιος του λέει κάτι μέσω ενδοεπικοινωνίας και ο πλοίαρχος απαντά: «Το βλέπω, το είδα».
  • Αμέσως μετά δίνει οδηγία «πολύ αργά», ζητά να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13 και στη συνέχεια ακούγεται να ρωτάει: «έλα τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;».
  • Ακούγεται στο βάθος μία φωνή να του λέει ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και ο καπετάνιος ρωτάει: «ποιος έπεσε στη θάλασσα;».
  • Σε άλλο σημείο, ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει «επιπλέει-επιπλέει» και μέλος του πληρώματος απαντά: «επιπλέει στον ντόκο που φύγαμε εμείς». Και τότε ο πλοίαρχος ρωτά τον ύπαρχο: «ρε μ... πώς έπεσε;».
  • Από την ενδοσυνεννόηση τού απαντούν «πήγε να ανέβει» και ο πλοίαρχος λέει: «Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Τι έγινε;»

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο

Παράλληλα, σε νέο βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνονται οι στιγμές του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη πέντε λεπτά πριν τον πετάξουν στη θάλασσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Αντώνης μιλά με μέλη του πληρώματος, αλλά και με τον ύπαρχο που τον έσπρωξε στο θάνατο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvek0bex3yi1)

Απολογούνται αυτή την ώρα οι συλληφθέντες

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά οι απολογίες των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη.

Το ένα μέλος του πληρώματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος καταστρώματος, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Επίσης, πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Ενιαίο Κέντρο του λιμενικού σώματος.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.