Ελλαδα

Σε υδάτινο κλοιό η Λάρισα: Χωράφια έχουν βουλιάξει, κάτοικοι και ζώα στο έλεος της κακοκαιρίας (εικόνες)

Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών στον οικισμό του Κάστρου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμυρισμένο τοπίο στο χωριό Νέα Λεύκη Λάρισας
Πλημμυρισμένο τοπίο στο χωριό Νέα Λεύκη Λάρισας © SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές του νόμου Λάρισας

Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Στην περιοχή Κάστρο της Λάρισας υπήρξε σήμερα επιχείρηση απεγκλωβισμού 20-25 ατόμων από ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ, η οποία ξεκίνησε με βάρκες την επιχείρηση διάσωσής τους. Οι πολίτες βρίσκονται στην εκκλησία του χωριού, ενώ κάποιοι άλλοι σε ένα υψηλότερο σημείο του οικισμού.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού με λέμβο στη Λάρισα
Επιχείρηση απεγκλωβισμού με λέμβο στη Λάρισα © SOOC/Nephele Nomikou

Παράλληλα, ο παραλιακός δρόμος της περιοχής του Αγιοκάμπου στον δήμο Αγιάς έχει κοπεί από τα ορμητικά νερά και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Πλημμύρισε ο κάμπος

Οι εκτάσεις στον οδικό άξονα προς την Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου και προς τον άξονα των Τρικάλων έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, ενώ όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου Λαρισαίων δημιουργούσαν πρόχειρα αναχώματα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην περιοχή της οδού Βόλου, αφού έχουν πλημμυρίσει επιχειρήσεις αλλά και σπίτια, όπως και στον οδικό άξονα από Λάρισα προς Τρίκαλα από το ύψος της Τερψιθέας και της Ραχούλας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcgapojn0ch)

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στα Φάρσαλα όπου μεγάλες ποσότητες νερού, λάσπης και πέτρες πλημμύρισαν την πόλη, με τις καταστροφές να είναι μεγάλες.

Αρκετό νερό έχει κατεβάσει και ο Πηνειός, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν και στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων στις περιοχές της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου και της Οιχαλίας, αφού έσπασε το φράγμα του ποταμού Νεοχωρίτη.

Υποφέρουν και τα ζώα από τις πλημμύρες στη Λάρισα
Υποφέρουν και τα ζώα από τις πλημμύρες στη Λάρισα © SOOC/Nephele Nomikou

Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε ολόκληρες τις περιοχές των περιφερειακων δήμων του νομού Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αργά το βράδυ μεταφέρθηκαν σε πρόχειρη δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης της Λάρισας τουλάχιστον 100 κάτοικοι από χωριά του δήμου Κιλελέρ για να φιλοξενηθούν. Οι άνθρωποι από τα χωριά Σωτήριο και Αρμένιο που είδαν τα νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να σωθούν από την κακοκαιρία.

Φιλοξενία πλημμυροπαθών στο κλειστό γυμναστήριο Λάρισας
Φιλοξενία πλημμυροπαθών στο κλειστό γυμναστήριο Λάρισας © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη δεν πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων, ώστε το προσωπικό που στελεχώνει τα δρομολόγια να βρίσκεται στο φυτώριο του Δήμου και να γεμίζει σάκους με άμμο για να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η περιοχή του Αγίου Γεωργίου που αντιμετωπίζει προβλήματα από την εισροή νερού από τις γύρω πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου.

Σε υδάτινο κλοιό η Λάρισα: Χωράφια έχουν βουλιάξει, κάτοικοι και ζώα στο έλεος της κακοκαιρίας (εικόνες)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ