Ελλαδα

Λέσβος: Εξοργίζει η δικαιολογία δημοτικού συμβούλου για το μαστίγωμα των γαϊδουριών

«Κρατούσαν βίτσες από χαρτόνια, δεν πονούσαν τα ζώα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαϊδουροδρομίες στη Λέσβο
© Facebook / Lesvos News

Λέσβος: Εξοργίζει η δικαιολογία για το μαστίγωμα των γαϊδουριών - «Κρατούσαν βίτσες από χαρτόνια, δεν πονούσαν τα ζώα»

Όλο και μεγαλύτερες είναι οι αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση του βίντεο που δείχνει ανήλικα παιδιά στην Κώμη Λέσβου να μαστιγώνουν ανελέητα γαϊδουράκια σε τοπικούς αγώνες.

Οργή για δηλώσεις δημοτικού συμβούλου - «Κρατούσαν βίτσες από χαρτόνια, δεν πονούσαν τα ζώα»

Οργή προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήρτησε το βίντεο και ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά κρατούσαν βίτσες από πεπιεσμένο χαρτόνι, υποστηρίζοντας ότι δεν προκαλούσαν πόνο στα ζώα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv5kju1209q1)

Λέσβος: Τι θα διερευνηθεί για τις γαϊδουροδρομίες

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων παρήγγειλε χθες (29.08) τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους εν λόγω αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι ανήλικοι μαστίγωναν τα γαϊδούρια και οι γονείς τούς έλεγαν να χτυπάνε πιο δυνατά

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβλήθηκε στο Mega, μικρά παιδιά πάνω σε γαϊδούρια εμφανίζονταν να τα μαστιγώνουν με βίτσες στο πλαίσιο αγώνων ταχύτητας.

Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών τα ενθαρρύνουν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

Μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια, αλλά οι παρευρισκόμενοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Οι αγώνες φέρεται να οργανώθηκαν από τον Ιππικό Σύλλογο της Κώμης Λέσβου, ενώ σε καταγγελία στην Αστυνομία έχει προβεί ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv3xdcielfep)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ