Ελλαδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγώνες με γαϊδουράκια στη Λέσβο

Σάλος με βίντεο που εμφανίζει ανήλικους αναβάτες να μαστιγώνουν γαϊδούρια στο πλαίσιο αγώνα ταχύτητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαϊδούρια
© Unsplash

Οργή για βίντεο που δείχνει ανήλικους να χτυπούν γαϊδούρια με βίτσες και τους γονείς τους να τους ενθαρρύνουν

Την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, προκάλεσαν οι εικόνες από αγώνες με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Κώμη Λέσβου.

Η αντισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων, παρήγγειλε από τον Εισαγγελές Πρωτοδικών Μυτιλήνης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 του Ποινικού Κώδικα).

Ανήλικοι μαστίγωναν τα γαϊδούρια και οι γονείς τούς έλεγαν να χτυπάνε πιο δυνατά

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβλήθηκε στο Mega, μικρά παιδιά πάνω σε γαϊδούρια εμφανίζονται να τα μαστιγώνουν με βίτσες στο πλαίσιο αγώνων ταχύτητας.

Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών τα ενθαρρύνουν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

Μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια, αλλά οι παρευρισκόμενοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Οι αγώνες φέρεται να οργανώθηκαν από τον Ιππικό Σύλλογο της Κώμης Λέσβου, ενώ σε καταγγελία στην Αστυνομία έχει προβεί ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv3xdcielfep)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ