Ελλαδα

Έρευνα Aboutpeople: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τις νέες ταυτότητες

Πόση απήχηση έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα Aboutpeople: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τις νέες ταυτότητες
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έρευνα Aboutpeople: Οι νέες ταυτότητες και οι θεωρίες συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη

Tον αντίκτυπο διάφορων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις νέες ταυτότητες παρουσιάζει η έρευνα της aboutpeople για το  NEWS 24/7.

Ειδικότερα, το 12,9% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι νέες ταυτότητες αποτελούν απειλή για την ελευθερία, με το 77,2% να διαφωνεί και το 9,9% να μην απαντά.

ereuna

Όπως επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης: «Περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με το θέμα δηλώνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοιού, εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε σχέση με τις κομματικές προτιμήσεις εκείνων που είναι αρνητικοί με τις ταυτότητες, προηγούνται όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη, έπονται οι ψηφοφόροι της Πλεύσης Ελευθερίας και ακολουθούν οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Έρευνα aboutpeople - Tα υπόλοιπα ερωτήματα

  • Το 76,5% απάντησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον, ενώ το 17,5% εκτιμά ότι «δεν υπάρχει σημαντική κλιματική αλλαγή και είναι υπερβολές όσα λέγονται για το θέμα».
  • Το 30,9% πιστεύει ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο και κάποιοι μας το κρύβουν. To 2019 σε έρευνα της aboutpeople το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 35,5%.
  • Το 13% πιστεύει ότι τα παιδικά εμβόλια είναι πιθανό να προκαλούν αυτισμό, το 64,5% διαφωνεί και το 22,5% δεν απαντά στο ερώτημα. Το 2019 ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι τα παιδικά εμβόλια μπορεί να προκαλούν αυτισμό ήταν 15,8%.
  • Το 1,1% πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη.
  • Το 6,2% των ερωτώμενων θεωρεί ότι ο κορωνοϊός δεν υπήρξε ποτέ, με το 90,1% να διαφωνεί με αυτή τη θεωρία.
ereuna-koronoios

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ