Ελλαδα

Μητροπολίτης Δωδώνης: «Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα»

Είπε πως είναι «αστεία πράγματα» όσα ακούγονται για «τσιπάκια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Υπέρ των νέων ταυτοτήτων τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

Υπέρ των νέων ταυτοτήτων δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, την ώρα που πολλοί είναι οι πολίτες που συρρέουν στα αστυνομικά τμήματα για να εκδώσουν ταυτότητα με την παλιά της μορφή, επηρεασμένοι από διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας και fake news.

«Όποιος έχει τον Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Δεν φοβόμαστε κανέναν όταν κάνουμε τον σταυρό μας με πίστη και όχι για τον τύπο. Αν είμαστε χριστιανοί, δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Ερωτηθείς για το αν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες, είπε πως δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά». Πρόσθεσε πως είναι «αστεία πράγματα» όσα ακούγονται για «τσιπάκια». 

Όσο για εκείνους που επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες, τόνισε τα εξής: «Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ το 1962 στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα. Ούτε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ