- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αυτόκλητους πολιτοφύλακες στον Έβρο και ρατσιστικές αναρτήσεις
Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά από εκείνη της Γεωργίας Αδειλίνη
Άρειος Πάγος: Νέα παρέμβαση για αυτόκλητους πολιτικοφύλακες στον Έβρο και ρατσιστικές αναρτήσεις - Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά από εκείνη της Γεωργίας Αδειλίνη
Νέα παρέμβαση κάνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα φαινόμενα αυτόκλητων πολιτικοφυλάκων στον Έβρο, αλλά και για τις ρατσιστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μετά την παραγγελία προ ημερών της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, η δεύτερη παρέμβαση έρχεται μετά το νέο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τρεις άνδρες, οι οποίοι φαίνονται να έχουν αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες, ενώ ο ένας από αυτούς τους αποκαλεί ειρωνικά «επενδυτές».
Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για νέες παράνομες πράξεις κατά προσφύγων και μεταναστών, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα θέματα ρατσισμού, εμπορίας ανθρώπων και κακομεταχείρισης ημεδαπών ή αλλοδαπών από κρατικά όργανα, Γιώργος Σκιαδαρέσης, ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπουλης τη διερεύνηση της βασιμότητας αυτών των περιστατικών και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
Αναλυιτκά ο κ. Σκιαδαρέσης στην παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης αναφέρει:
«Στα πλαίσια της αποστολής σας για την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης (άρθρ. 28 παρ. 2 Ορ.Δικ.), αποστέλλουμε: α) Το από 25-8-2023 δελτίο τύπου του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που συντονίζει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, με τίτλο “Σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της στοχοποίησης προσφύγων και μεταναστών”, όπου μάλιστα γίνεται λόγος για “γενικότερο κλίμα στοχοποίησης και ρατσιστικών συμπεριφορών ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες” και για “επιδεινούμενο κλίμα” κατ’ αυτών “στον πολιτικό και δημόσιο λόγο”, β) δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.in.gr στις 28-8-2023 με τίτλο “Έβρος: οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες συνεχίζουν τη δράση τους – νέο βίντεο”, γ) δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.efsyn.gr στις 25-8-2023 με τίτλο “Οι ακροδεξιοί σερίφηδες του Έβρου μέσα από τα μάτια της LeMonde” και δ) δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ThePressProject στις 23-8-2023 με τίτλο “Έβρος: Φασίστες καλούν σε πογκρόμ προσφύγων και μεταναστών μέσω viber” και παρακαλούμε να διερευνήσετε ταχέως, ενδελεχώς και λυσιτελώς τη βασιμότητα ή μη των πολλαπλών καταγγελιών σ’ αυτά, καθώς επίσης σε όσα άλλα σχετικά δημοσιεύματα αναφερθούν προσεχώς συγκεκριμένα αξιόποινα περιστατικά, στα οποία προδήλως ενδείκνυται η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, προς εξάλειψη οποιουδήποτε ίχνους αναβίωσης του μεσαιωνικού φαινομένου της αυτοδικίας που μπορεί να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.