Ελλαδα

Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο στη Λέρο είχε ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί

Στην εντατική ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines - Σε κρίσιμη κατάσταση και η σύζυγός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέρος: Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για τον Τούρκο επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί της Pegasus Airlines και τη σύζυγό του - Νοσηλεύεται στην εντατική.
Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος για τον Αλί Σαμπανσί και τη σύζυγό του © Unsplash+

Λέρος: Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για τον Τούρκο επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί της Pegasus Airlines και τη σύζυγό του - Νοσηλεύεται στην εντατική.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια κοντά στη Λέρο.

Ο Σαμπανσί μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει βελτίωση. 

Η οικογένεια Σαμπανσί είναι μια από τις πιο γνωστές και πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία, έχοντας συμπεριληφθεί στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. 

Ο Αλί Σαμπανσί, που γεννήθηκε το 1969, ακολούθησε οικονομικές και πολιτικές σπουδές στη Μασαχουσέτη ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ το 1997, όπου δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley, άρχισε να εργάζεται για την τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabancı Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Ο Αλί Σαμπανσί  είναι περισσότερο γνωστός για την προεδρία του Pegasus από το 2005 έως τον Μάρτιο του 2023. Η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε μια κυβερνητική απόφαση το 2003 να απελευθερώσει τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού και να σταματήσει ένα σχεδόν μονοπώλιο που κατείχε η αεροπορική εταιρεία σημαίας Turkish Airlines. Ο Σαμπανσί  εξακολουθεί να είναι διευθυντής στην Pegasus, ενώ η Esas κατέχει το 57% των μετοχών του ομίλου, ο οποίος μετέφερε 27 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι, σύμφωνα με ρυθμιστικές καταθέσεις.

Η Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είναι διευθύντρια σε έναν άλλο γνωστό τουρκικό όμιλο δραστηριοτήτων, τη Doğan Holding. Για ένα διάστημα διηύθυνε επίσης τη Hürriyet, μια κοσμική εφημερίδα υψηλού προφίλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ