- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τον οικισμό της Δαδιάς
Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών
Αλεξανδρούπολη: «Μάχη» να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς - Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών
Στην ανάσχεση των μεγάλων αναζωπυρώσεων των πύρινων μετώπων νοτιοδυτικά του οικισμού της Δαδιάς έχει επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η πυρκαγιά έχει φτάσει στο χώρο αναψυχής «Κατρατζήδες» ενώ αναπτύσσεται στο πεδίο και η δύναμη των 56 πυροσβεστών από τη Ρουμανία που συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με δέκα υδροφόρα οχήματα.
Η αύξηση της έντασης των ανέμων καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ωστόσο ο βορειοανατολικός άνεμος είναι πολύτιμος σύμμαχος στις προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τον οικισμό της Δαδιάς, η προστασία του οποίου αποτελεί προτεραιότητα.
Με τη συνδρομή και των δασικών υπηρεσιών έχουν διαπλατυνθεί οι υφιστάμενες αντιπυρικές ζώνες πέριξ του οικισμού, ενώ έχουν ζητηθεί και δύο προωθητήρες για την περαιτέρω διάνοιξη των αντιπυρικών.
Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σουφλίου καλεί όσους εθελοντές δύνανται να συνδράμουν στην προσπάθεια διαφύλαξης των αντιπυρικών ζωνών πέριξ του οικισμού της Δαδιάς να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Γκαϊδατζή στο τηλέφωνο 6938689858.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (24.8) σε Αττική και Στερεά Ελλάδα
Πολύ υψηλός είναι και για σήμερα Πέμπτη (24.8) ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε δύο Περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε:
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Αττικής
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.