Ελλαδα

Φωτιά στη Βοιωτία: Δίπλα στην Εθνική Οδό οι φλόγες

Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βοιωτία: Δίπλα στην Εθνική Οδό οι φλόγες
© LamiaNow.gr

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία: Οι φλόγες είναι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας

Με τέσσερα μέτωπα φωτιάς σε διαφορετικά σημεία παλεύουν οι πυροσβέστες στη Βοιωτία, την ώρα που οι φλόγες πλησίασαν αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλο και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ συνδρομή από αέρος παρείχαν έως τη δύση του ηλίου και τρία αεροσκάφη.

Lamianow.gr : Φωτιά στην Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της ΘΗΒΑΣ

Πρόκειται για το μέτωπο που ξεκίνησε από τη Χώστια και αυτό από τον Ταρσό και αυτά στην Υλίκη και το Μοσχοπόδι Θηβών. Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι, που φυσούσαν μέχρι το μεσημέρι, δεν επέτρεπαν στα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν τις φωτιές, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Οι δύο φωτιές βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους κινήθηκαν και νότια προς το κανάλι του Μόρνου κοντά στο Κυριάκι που ήταν μία γραμμή άμυνας για τα πυροσβεστικά οχήματα και τις επίγειες δυνάμεις. Όταν οι φλόγες πέρασαν και εκείνο το σημείο, άρχισαν τα δύσκολα για να συγκρατηθούν από τις επίγειες δυνάμεις, καθώς κινήθηκαν προς τον Ελικώνα και την Αρβανίτσα.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 17:00 της Τρίτης ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα σε αποθήκες βιομηχανιών στο Μοσχοπόδι της Θήβας. Στην περιοχή βρέθηκαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συμμετείχαν μέχρι τη δύση του ηλίου 3 αεροσκάφη. Η φωτιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις έχοντας μπροστά της μία δασική περιοχή, αλλά και στη συνέχεια μία πευκόφυτη, του δάσους του Μοσχοποδίου και εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά μπορεί να φτάσει και μέχρι το στρατόπεδο.

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις τόσο από τον δήμαρχο και τους βουλευτές της περιοχής για εναέρια μέσα, ενώ στη συνέχεια 4 αεροσκάφη που έκαναν συνεχώς βολές ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ