Ελλαδα

Φωτιά στη Μακρακώμη: Εντολή εκκένωσης στο χωριό Βίτωλη

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στη Μακρακώμη: Εντολή εκκένωσης στο χωριό Βίτωλη
© LamiaNow.gr

Φωτιά τώρα στη Μακρακώμη: Εντολή εκκένωσης για το χωριό Βίτωλη - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στη Δυτική Φθιώτιδα και πλέον πλησιάζει το χωριό Βίτωλη.

Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ενώ εκεί συγκεντρώνονται όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Λίγο πριν οι φλόγες έκαψαν ένα ποιμνιοστάσιο στην είσοδο της Βίτωλης κατά μήκος του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά αποθήκες που είναι γεμάτες με ζωοτροφές και μία αγροικία

Ένα αεροσκάφος canadair έκανε μία ρίψη νερού και αποχώρησε για την Ελευσίνα, ενώ από τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας το ένα κάνει βολές, καθώς το δεύτερο είναι καθηλωμένο στο αεροδρόμιο.

Τέλος, ο δήμος Μακρακώμης, η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε από τι Αρχές.

Lamianow.gr : Δύσκολες στιγμές για το χωριό Βιτωλη - η φωτιά σε απόσταση λίγων μέτρων

Οι πύρινες φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, προχωρούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν να εγκλωβίσουν πυροσβέστες και εθελοντές.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών» δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής δηλώνει: «Είναι μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις αλλά είναι πολύ δύσκολα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μακρακώμης Παν.Κοντογεώργο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η φωτιά απέχει από την Τσούκα λιγότερο από 600 μέτρα και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για να επιχειρήσουν να την περιορίσουν». «Ήδη έχουν μαζέψει κυψέλες με μέλισσες από την περιοχή ενώ έχουν καεί ελιές φιστικιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες» προσθέτει και σημειώνει πως «στο ίδιο σημείο είχαμε φωτιά και πέρυσι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ