- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στους οκτώ έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας
Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων - Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
ΕΟΔΥ: 58 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 8 οι θάνατοι - Σε ποιες περιφέρειες εντοπίζονται - Πώς εκδηλώνονται τα συμπτώματα.
Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 18 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 58 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα 49 από τα 58 κρούσματα, παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 9 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Την περίοδο 2023, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:
- Καρδίτσας
- Λάρισας
- Τρικάλων
- Ημαθίας
- Θεσσαλονίκης
- Πέλλας
- Πιερίας
- Σερρών
- Καβάλας
- Δράμας
- Καστοριάς
- Άρτας
Ιός Δυτικού Νείλου: Έχει εγκατασταθεί και στη χώρα μας
Ο ΕΟΔΥ θεωρεί αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).
Η εμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό, σε ετήσια -σχεδόν- βάση κατά την τελευταία δεκαετία υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί και στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, κατά την περίοδο 2023, έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- κρούσματα λοίμωξης σε Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.