Ελλαδα

Φωτιά στη Φυλή: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα και Πανόραμα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Φυλή: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται Άνω Λιόσια, Κανάλα, οικισμός Γεννηματά, Πανόραμα - Οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φυλή © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Φωτιά στη Φυλή: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται Άνω Λιόσια, Κανάλα, οικισμός Γεννηματά, Πανόραμα - Οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φυλή. Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα, η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έδωσε εντολή εκκένωσης των Άνω Λιοσίων και των οικισμών Γεννηματά και Κανάλας.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς.

Ταυτόχρονα ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.