Ελλαδα

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Ενισχύθηκαν ξανά οι άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο των Πυροσβεστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © Eurokinissi

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Ενισχύθηκαν ξανά οι άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο των Πυροσβεστών

Ανεξέλεγκτο παραμένει για δεύτερη ημέρα το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Αλεξανδρούπολη από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δεν έχει καταφέρει να οριοθετηθει ακόμα από τους Πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής, αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς κινείται προς τους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια.

Να σημειωθεί, δε, πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απειλήθηκε ο οικισμός Λουτρό, χωρίς, ευτυχώς, να καταγραφούν ζημιές.

Οι φλόγες έφτασαν μέσα στα Λουτρά Αλεξανδρουπολης

Στον αντίποδα, δυστυχώς, στους οικισμούς Πεύκα και Αετοχώρι η ενημέρωση της Πυροσβεστικής ανέφερε εννέα καμμένα σπίτια. Τέσσερα στον πρώτο οικισμό και πέντε στον δεύτερο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cux28y9pixjd)

Σύμφωνα με τα πρωινά ρεπορτάζ, οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί ενώ από το ξημέρωμα έχουν ενισχυθεί σε σχέση με τη νύχτα όπου ήταν της τάξης των 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στην περιοχή και θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ.

Να σημειωθεί πως με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα ενώ υπήρξαν οι απαραίτητες εντολές προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις με άλλα 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

«Η φωτιά άλλαξε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cux2crmwge01)

Αξίζει να αναφερθεεί πως λίγο πριν τις 11 το βράδυ το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ