Ελλαδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από την ΑΕΚ εις βάρος 105 προφυλακισθέντων

Δεν επιτρέπεται, δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασκόλ και λουλούδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
Κασκόλ και λουλούδια υποδεικνύουν το σημείο όπου ομάδα περίπου 100-120 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργοί τους επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Νέα Φιλαδέλφεια: Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από την ΑΕΚ - Δεν επιτρέπεται, δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Μετά την οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή και η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας στο δικαστήριο, κατά των χούλιγκαν που έχουν ήδη προφυλακιστεί  για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η ΑΕΚ, διά της δικηγόρου της, Έλλης Ρίζου, κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά των 105 προφυλακισθέντων για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγία πριν από εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των Ελλήνων συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια, αντέδρασε έντονα μετά την εξέλιξη αυτή λέγοντας ότι «Έρχομαι στη δύσκολη θέση να υπενθυμίσω ότι σε καμιά από τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί εις βάρος των κατηγορούμενων δεν επιτρέπεται η παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας από την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια:

«Διάβασα την πρωτοφανή είδηση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ με μια δικηγόρο που τη θυμάμαι στην υπόθεση των δοκαριών του Ατρόμητου, όπου η ΑΕΚ αποπειράθηκε να κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά με τη μεζούρα του Γιάννη Παπαδοπούλου, κατέθεσε δικόγραφο για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος τόσο του εντολέως μου, όσο και των υπολοίπων κατηγορούμενων και διερωτώμαι αν εκεί στην ΑΕΚ και στη νομική υπηρεσία μπορούν να ερμηνεύσουν είτε μια ποινική διάταξη ουσιαστικού περιεχόμενου είτε μια δικονομική διάταξη, και έρχομαι στη δύσκολη θέση να υπενθυμίσω ότι σε καμιά από τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί εις βάρος των κατηγορούμενων δεν επιτρέπεται η παράσταση προς υποστήριξης κατηγορίας από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού απαγορεύεται η υποστήριξη της κατηγορίας από φυσικό ή νομικό πρόσωπο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, απαγορεύεται η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το αδίκημα της βιαιοπραγίας πριν από αθλητική εκδήλωση, αφού το αδίκημα προϋποθέτει παθόντα φυσικό πρόσωπο και βεβαίως κανείς από τους δράστες δεν τραυμάτισε το γήπεδο της ΑΕΚ με μαχαιριές (!!) προκαλώντας σε αυτό σωματικές βλάβες, και τέλος απαγορεύεται η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αφού τα επεισόδια δεν έγιναν λίγη ώρα αλλά 24 ώρες πριν και ήταν άσχετα με τη διεξαγωγή του αγώνα.

Λυπάμαι που έρχομαι στη δύσκολη θέση να υπενθυμίζω τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς αποδεικνύουν ότι και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ κατά την κρίση μου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη για άλλους λόγους, ενώ η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως και στην περίπτωση των δοκαριών του Ατρόμητου, δέχεται αυτογκόλ, αντί να σκοράρει εις βάρος των αντιπάλων.

Υ.Γ. Υπάρχουν και ειδικοί δικηγόροι που μπορεί να βοηθήσουν τη νομική υπηρεσία της ΑΕΚ να έχει καλύτερα αποτελέσματα.»

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων

 Στο μεταξύ άρχισαν από σήμερα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Μέτρα για την ασφάλεια των κρατουμένων

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι' αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι' αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ