Ελλαδα

«Χτύπησαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους» - Νέα στοιχεία για συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Νεκρός 29χρονος - Οδικώς έφτασαν στη χώρα οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγα κεράκια σχηματίζουν το όνομα του 22χρονου που δολοφονήθηκε με αλλεπάλληλες μαχαιριές έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ μετά από συμπλοκή χούλιγκαν
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Η συμπλοκή έξω από το γήπεδο, η άφιξη των χούλιγκαν και οι πολλαπλές μαχαιριές στο 29χρονο θύμα

Δίχως προηγούμενο ήταν η σύρραξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου οπαδού της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Η αστυνομία προχώρησε σε 96 συλλήψεις, εκ των οποίων οι οκτώ είναι τραυματίες και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο φρουρούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 88 κρατούνται στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα θύματα, νοσηλεύονται στο Ερυθρός Σταυρός εκτός κινδύνου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumwq784xoo9)

Οδικώς έφτασαν στη χώρα μας οι Κροάτες

Οι αστυνομικοί, όπως όλα δείχνουν, πιάστηκαν στον ύπνο αφού δεν είχαν καμία απολύτως πληροφορία πως οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, ερχόταν χθες το βράδυ οδικώς στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες, συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ και κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόλις αποβιβάστηκαν από τον σταθμό, επιτέθηκαν απρόκλητα στους θαμώνες των καφετεριών περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, χτυπώντας με απίστευτο μίσος όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο 29χρονος νεκρός ένα 29χρονος νεκρός σύμφωνα με τους γιατρούς φέρεται να έχει δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές. Ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων είναι οικογένειες και ανήλικοι.

Το μίσος των χούλιγκαν ήταν τέτοιο που τους οδήγησε να προξενήσουν εκτεταμένες καταστροφές στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων και σε αυτοκίνητα. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε σχετικά γρήγορα μόλις άρχισαν τα επεισόδια, καταφέρνοντας να προχωρήσει σε 96 συλλήψεις. Ρόπαλα, στειλιάρια, σίδερα και άλλα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, ενώ παρά τις έρευνες, οι υπόλοιποι χούλιγκαν, κατάφεραν και διέφυγαν στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumwq784xoo9)

Υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Η αστυνομία σε αυτή την περίπτωση απέτυχε να έχει πληροφορίες για το οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκαν. Η συνεργασία ξένων οπαδών με Έλληνες χούλιγκαν δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, όμως αυτή η περίπτωση είναι η πλέον σοβαρή.

Δυστυχώς, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, πέρασαν ανενόχλητοι οδικώς τα ελληνικά σύνορα. Έφτασαν μέχρι την Αθήνα, όπου πάρκαραν τα οχήματά τους σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, και με τη βοήθεια χούλιγκαν του ΠΑΟ κατευθύνθηκαν στον στόχο τους.

Η πρωτοφανής επίθεση οπαδικής βίας σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Φιλαδέλφεια απέδειξε πως οι χούλιγκαν δεν ενδιαφέρονται εάν ανήλικοι παίζουν μπάλα στα στενά, εάν οικογένειες έκαναν τη βόλτα τους, εάν ζευγάρια περπατούν στον δρόμο. Χτύπησαν αδιακρίτως όποιον έβλεπαν μπροστά τους και σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικούς που συμμετείχαν στις συλλήψεις, κάποιοι φαίνονταν να βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων χούλιγκαν, Ελλήνων και αλλοδαπών, συνεχίζονται, ενώ παραμένει άγνωστο εάν ο σημερινός προγραμματισμένος αγώνας της ΑΕΚ με την Ντιναμό θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Η καταμέτρηση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει από τους υπευθύνους και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση τα αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές ξεπερνούν τα 15, τουλάχιστον 10 τα μηχανάκια και ξεπερνούν τα 10 τα καταστήματα που υπέστησαν φθορές, μικρότερες ή μεγαλύτερες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumvrfy8k36x)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY