Ελλαδα

Νέα Φιλαδέλφεια: «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» απαντά η Αθήνα στον Κροάτη πρόεδρο

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου της Κροατίας, προχώρησαν κυβερνητικά στελέχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγα λουλούδια, κεριά και κασκόλ της ΑΕΚ στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια
Κατσουρής: Αιχμές από τον δικηγόρο της οικογένειας για την αποφυλάκιση των 105 κατηγορούμενων © ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

 Νέα Φιλαδέλφεια: «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» - Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου της Κροατίας, προχώρησαν κυβερνητικά στελέχη

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου της Κροατίας, προχώρησαν κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με την ΕΡΤ τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε χθες (12.08) θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Μιλάνοβιτς είπε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Όπως δήλωσε ο Κροάτης πρόεδρος η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει προτού απαγγελθούν κατηγορίες «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Επίσης τόνισε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Ο Κροάτης πρόεδρος ρωτήθηκε ακόμα για την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν οι γονείς των συλληφθέντων Κροατών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά τους.

Όπως είπε, ο ίδιος έχει ενημερωθεί για την επιστολή, αλλά δεν πρέπει να εμπλέξουμε τους γονείς. Οι συλληφθέντες είπε «είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό. Αλλά όχι και τα 100 άτομα. Αν τους κρατήσουν όλους θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ