Ελλαδα

«Τουρισμός για όλους»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οι διευκρινίσεις που έκανε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τουρισμός για όλους»: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα- Τι δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννηγια το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Έως τώρα το πρόγραμμα με το voucher των 150 ευρώ για φθηνές διακοπές, ακολουθούσε το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από φέτος ωστόσο αυτό αλλάζει και θα γίνει το φθινόπωρο όπως είπε η υπουργός.

«Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που ειναι αρμοδιότητά μας, θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους, έως τον Οκτώβριο του 2024. Ήδη το επεξεργαζομαστε και θα είναι για το καλοκαίρι του χρόνου. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Η Ελλάδα δεν είναι προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε καταπληκτικά μέρη ορεινά», δήλωσε στον AΝΤ1 η κ. Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε:

«Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου . Νομίζω είναι χρήσιμο και οι Έλληνες το πρόγραμμα αυτό να κάνουν χρήση όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς. Η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο».

Ρόδος:  Ενίσχυση με το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» 

Παράλληλα προανήγγγειλε Πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να προωθηθεί η επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό αρωγής για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές στο νησί, ενώ παράλληλα προχωράει σε μέτρα ενίσχυσης της διαφημιστικής καμπάνιας του νησιού.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ακόμη το γεγονός ότι έχει προβληθεί το  θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, διότι ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που βρίσκονταν σε κίνδυνο, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έπραξαν με αυταπάρνηση και έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Επίσης η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, παρόμοια με αυτή που υπήρξε και για άλλες περιοχές που πλήγησαν στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας που είναι στη δικαιοδοσία του.