Ελλαδα

Έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα για τους εμπρηστές

Στον ανακριτή σήμερα δύο άτομα για εμπρησμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά - Εμπρηστές
© SOOC/Dimitris Kapantais

Φωτιές: Αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμό προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμό προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες (31/07) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Οι ποινές, όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν για όσους κακοποιούν ζώα. Εξετάζονται, δηλαδή, κλιμακωτά πρόστιμα έως 30.000 ευρώ, τα οποία ενδέχεται να είναι πιο αυστηρά (να διπλασιάζονται δηλαδή) σε περίπτωση επανάληψης του εγκλήματος.

Σημείωσε επίσης, ότι από τις 1470 πυρκαγιές τον Ιούλιο, οι 10 δοκίμασαν τις αντοχές του μηχανισμού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cugncnuhh9dt)

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμό - Στον ανακριτή δύο άτομα

Συνολικά, τις προηγούμενες μέρες πέντε άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμό σε Βοιωτία, Ηλεία, Ιωάννινα, Πέλλα και Μυτιλήνη.

Σε ανακριτή και εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή Καλεντζίου στα Τζουμέρκα. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό του να παρακολουθεί την εξέλιξη μιας εστίας φωτιάς, δίπλα από τον δρόμο. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο 57χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε δύο ακόμη ανάλογες περιπτώσεις.

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα και ένας 65χρονος άνδρας που συνελήφθη στην Ηλεία, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον άνδρα ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες. Μετά τη σύλληψη του άνδρα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Εμπρηστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα στις 5.20 το πρωί στην περιοχή Πλάκα Δηλεσίου του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, η οποία θεωρείται μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, οι οποίοι ήταν σε επιφυλακή και μετέβησαν στην περιοχή για να σβήσουν ήδη δύο πυρκαγιές που μόλις είχαν εκδηλωθεί. Οι πυροσβέστες είδαν τον 20χρονο να βάζει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο ανακριτικό τμήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ