Ελλαδα

Τα 10 ελληνικά νησιά που «ψηφίζουν» οι Αυστραλοί για φέτος

Ανάμεσά τους είναι η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξίδι στην Κέρκυρα
Ταξίδι στην Κέρκυρα © SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ποια ελληνικά νησιά επιλέγουν οι Αυστραλοί για φέτος, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό μέσο Escape

Η αξιολάτρευτη Πάρος, η Μύκονος με τη συναρπαστική ιστορία και η γραφική Σαντορίνη κυριαρχούν, από πλευράς Κυκλάδων, στην πολύ σημαντική για τα νησιά αγορά της Αυστραλίας.

Το Escape, το υπ΄αριθμόν 1 ταξιδιωτικό μέσο της Αυστραλίας, δημοσίευσε ένα Top 10 των ελληνικών νησιών για διακοπές.

Τα κορυφαία 10 ελληνικά νησιά για τους Αυστραλούς

Πρώτη στη λίστα είναι η Κέρκυρα, ο οποίος περιγράφεται ως mainstream προορισμός, αλλά με ρουστίκ γοητεία. «Οι ντόπιοι είναι απίστευτα ζεστοί και φιλόξενοι και είναι ιδιαίτερα καλός προορισμός για οικογενειακές διακοπές, με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμπι και κολύμπι με αναπνευστήρα. Είναι επίσης ένα καταπληκτικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε μερικά από τα κοντινά hot spots του Ιονίου, όπως οι Παξοί, η Λευκάδα και η Ιθάκη», σημειώνει το δημοσίευμα από την Αυστραλία.

Η μικρή Βενετία στη Μύκονο
Η μικρή Βενετία στη Μύκονο © Unsplash

Δεύτερο έρχεται το «νησί των ανέμων». «Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη Μύκονο από νυχτερινά μπαρ και DJs. Προσφέρει επίσης παρθένες παραλίες, συναρπαστική ιστορία και πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες για να σας διασκεδάσουν», αναφέρει το Escape.

Τρίτη είναι η Κεφαλονιά με «τα καταγάλανα νερά, τα ασβεστωμένα σπιτάκια, τις αξιολάτρευτες ταβερνούλες και τα ιστορικά κτίρια».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Δήλος, η γενέτειρα του Απόλλωνα, ένα μικροσκοπικό και ανέγγιχτο νησί των Κυκλάδων.

Πέμπτη είναι η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες και γαλάζιες ακτές για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε. Το Escape προτείνει μια επίσκεψη στα Χανιά για τα τοπικά κρασιά και στο Ηράκλειο και τη γειτονική Κνωσό.

Η Κνωσός
© Unsplash

Την έκτη θέση καταλαμβάνει η Ρόδος με την πλούσια, μεσαιωνική ιστορία της. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που προτείνονται είναι η ξενάγηση στην Ακρόπολη της Λίνδου και την Ακρόπολη των Ιπποτών, μια βουτιά στην παραλία Τσαμπίκα και χαλάρωση στις πηγές Καλλιθέας.

Στο νούμερο 7 βρίσκουμε την Ύδρα, το ήρεμο νησί χωρίς αυτοκίνητα, το οποίο ενδείκνυται και για μονοήμερη επίσκεψη.

Για τη Σαντορίνη, η οποία είναι όγδοη στη λίστα, το Escape εξυμνεί την απίστευτη θέα σε κάθε στροφή και τονίζει ότι είναι «ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ζήσετε είναι να κάνετε την πεζοπορία 10 χιλιομέτρων ανάμεσα στις δύο κύριες πόλεις, τα Φηρά και την Οία, ιδανικά νωρίς το πρωί».

Για την Πάρο, η οποία είναι ένατη, το αυστραλιανό μέσο γράφει: «Αυτό το αξιολάτρευτο μικρό νησί είναι γεμάτο γοητεία και στερείται των θησαυρών των τουριστών που βρίσκετε αλλού, καθιστώντας το το ιδανικό μέρος για μια ήσυχη απόδραση στα ελληνικά νησιά. Βασιστείτε στην πόλη της Παροικιάς (η οποία έχει πολλά υπέροχα εστιατόρια και πράγματα να δείτε) και περιηγηθείτε στο νησί χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό τοπικό σύστημα λεωφορείων, που θα σας μεταφέρει σε όλα τα χωριά και τις παραλίες που θέλετε να εξερευνήσετε».

Η Νάουσα της Πάρου
© Unsplash

Τέλος, δέκατη είναι η Πάτμος, ένας δημοφιλής προσκυνητικός προορισμός. «Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε εδώ για θρησκευτικούς λόγους ή όχι, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για να επισκεφθείτε τη Μονή του Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, καθώς και μερικές από τις όμορφες τοπικές παραλίες», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ