Ελλαδα

«Άρωμα» τρομοκρατίας στην ένοπλη ληστεία της Μεσσήνης

Τι ερευνούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Μεσσήνη: «Άρωμα» τρομοκρατίας στην ένοπλη ληστεία - Τι ερευνούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής

Το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει τραβήξει η κινηματογραφική ληστεία τριών βαριά οπλισμένων κακοποιών στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να προχώρησαν στην επίθεση τους, για την ενίσχυση του αποκαλούμενου «τρομοκρατικού ταμείου».

Η ληστεία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι δράστες, φαίνεται πως γνώριζαν πως σήμερα θα ερχόταν χρηματαποστολή για να γεμίσει τα ταμεία των ΕΛΤΑ. Μόλις η χρηματαποστολή έφυγε, οι δύο βαριά οπλισμένοι άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες εισέβαλαν στο κατάστημα. Ο τρίτος, είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου έξω από το υποκατάστημα, έχοντας στα χέρια του ένα καλάσνικοφ, εκεί όπου είχαν σταθμεύσει το όχημά τους, ένα SUV Nissan, ακριβώς στην είσοδο των ΕΛΤΑ.

Ληστεία στη Μεσσήνη: Γέμισαν σε 3,5 λεπτά τσάντες με 135.000€

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, οι δύο ένοπλοι κακοποιοί έμειναν στο υποκατάστημα σχεδόν 3,5 λεπτά έως ότου γεμίσουν τις τσάντες τους με 135.000 ευρώ. Εν συνεχεία, βγήκαν από το κατάστημα και με γρήγορες κινήσεις, μπήκαν στο όχημά τους κα εξαφανίστηκαν.

Οι δύο εκ των τριών δραστών, φαίνεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς να είναι νεαρής ηλικίας. Μιλώντας στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ Μεσσήνης, φάνηκαν σταθεροί, χωρίς άγχος, σαν να έχουν ξανακάνει ληστεία.

Το αμάξι, θεωρείται δεδομένο πως είναι κλεμμένο και πως οι ένοπλοι κακοποιοί φρόντισαν να το παρατήσουν ώστε να διαφύγουν με άλλο μεταφορικό μέσο.

Η Μεσσηνία γενικά έχει μπει ξανά, κατά το παρελθόν, στο στόχαστρο τρομοκρατών. Ο τρόπος δράσης αλλά και η μεθοδολογία, όπως πιθανολογούν οι αστυνομικοί, παραπέμπει σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Χωρίς βέβαια να αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Όπως και να έχει, ο οπλισμός δείχνει άτομα αποφασισμένα για παν ενδεχόμενο.

Οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας αλλά και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία, όχι μόνο της Καλαμάτας αλλά και όμορων νομών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες της ληστρικής επίθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ