Ελλαδα

Οι νέες ταυτότητες στο επίκεντρο της συνάντησης Μηταράκη- Εκκλησίας της Ελλάδας

«Δεν προσβάλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μηταράκη-Εκκλησίας της Ελλάδας
Συνάντηση Μηταράκη-Εκκλησίας της Ελλάδας © Twitter

Συνάντηση Νότη Μηταράκη με Εκκλησία της Ελλάδας: Τι συζήτησαν για τις νέες ταυτότητες

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ όπου συνομίλησαν και με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δύο μητροπολίτες, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες.

Όπως τόνισε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μηταράκης «... τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Στη ΔΕΘ οι νέες ταυτότητες: Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Action 24 σχετικά με τις νέες ταυτότητες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, η παρουσίαση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνοντας ταυτόχρονα και τις προδιαγραφές τους.

Όπως είπε ο υπουργός, οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

Τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές, αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη, καθώς θα έχουν ειδικές προδιαγραφές για αυτό το σκοπό.

Στην συνέντευξή του ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης την ανάγκη να βρεθούν περισσότεροι αστυνομικοί σε ενεργό ρόλο στο πεδίο, δίπλα στους πολίτες και να απαλλαγούν από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο υπουργός, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα μπορέσει να απαλλαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από εργασίες που αφορούν στη γραφειοκρατία και να βρεθούν στους δρόμους για να επιτευχθεί ο στόχος της καλύτερης αστυνόμευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ειδικά των μικρών εκφάνσεων αυτής που αφορούν στις γειτονιές. Μάλιστα επεσήμανε πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει τους επόμενους 12 μήνες.

Ο κ. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε μικρά παραπτώματα, που θα συντελέσουν στον τομέα της πρόληψης της εγκληματικότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ