Ελλαδα

Συνελήφθη ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς

Είχε εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Συνελήφθη ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς

Τεκτονική Στοά: Συνελήφθη ο βομβιστής - Είχε εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις

Θεματοφύλακας του Έθνους αυτοχαρακτηρίζεται ο 61χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί ως ύποπτος για την διπλή εμπρηστική επίθεση στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου.

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου στην οδό Αχαρνών, στην είσοδο της Τεκτονική Στοάς. Ο 61χρονος, είχε αφήσει δύο μηχανισμούς στην είσοδο, εκ των οποίων έσκασε μόνο ο ένας ενώ ο δεύτερος εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς με ελεγχόμενη έκρηξη.

Πώς εντοπίστηκε η ταυτότητα του

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του αναλύοντας ένα βίντεο από την στιγμή άφηνε τους μηχανισμούς. Πρόκειται για υλικό που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο εξετάστηκε εξονυχιστικά, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν το δρομολόγιο του δράστη και το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποίησε.

Επί 24ωρα παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και τελικά σήμερα το πρωί μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση τον συνέλαβαν. Ο δράστης δεν πρόλαβε να αντιδράσει και οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Στο σπίτι του, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, οι οποίες κατασχέθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν στα εργαστήρια.

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο 61χρονος φαίνεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο. Μόλις τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί ο ίδιος δήλωσε "θεματοφύλακας του Έθνους".

 Συνελήφθη ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς

Μάλιστα όταν οδηγήθηκε στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. επικαλέστηκε το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος, δηλώνοντας πως είναι πατριώτης.

Πρόκειται για άτομο το οποίο δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν, πλην όμως ελέγχεται και για κάποιες ακόμη επιθέσεις. Ο εντοπισμός τω εκρηκτικών υλικών στο σπίτι του δείχνουν πως πρόκειται για "ψαγμένο βομβιστή", υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Τα ερωτήματα που χρίζουν απάντησης

Για τους αστυνομικούς πλέον, υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Από που προμηθεύτηκε τις εκρηκτικές ύλες ο 61χρονος βομβιστής; Πως απέκτησε την σχετική τεχνογνωσία; Υπάρχουν συνεργοί του;

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αναμένεται να ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης

Σε βίντεο λίγων λεπτών είχε καταγραφεί το άτομο που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά της Αχαρνών.

Τα πλάνα είχαν δοθεί ήδη στην ΕΛΑΣ και εξετάζονται επισταμένα για την άντληση στοιχείων ως προς την ταυτότητα του δράστη.

Το άτομο –το οποίο φορούσε περούκα– άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επί της οδού Αχαρνών.

Να σημειωθεί πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φεύγοντας φώναζε κατά των τεκτόνων.

Στο σημείο εντοπίστηκε από τους άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη. Όσον αφορά τη σκόνη πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι, κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu1ln0f2lryp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ