Ελλαδα

Εξουδετερώθηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στην Τεκτονική Στοά

Τι εκτιμούν οι Αρχές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόρινθος: Συνελήφθη 67χρονος ο οποίος μετέφερε περισσότερα από 195 κιλά κάνναβης
© Eurokinissi

Τεκτονική Στοά: Εξουδετερώθηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός - Τι εκτιμούν οι Αρχές

Εξουδετερώθηκε πριν από λίγα λεπτά ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, στον χώρο της Τεκτονικής Στοάς στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Πρόκειται για τον δεύτερο μηχανισμό που άγνωστοι τοποθέτησαν στο κτίριο της Τεκτονικής Στοάς, στην συμβολή της Αχαρνών με την οδό Σουρμελή. Ο πρώτος μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν τις επτά το πρωί. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 06.30 πως θα εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονικό περιθώριο. Οι αστυνομικοί των ΤΕΕΜ δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, όταν εξερράγη ο πρώτος μηχανισμός, ο οποίος ήταν μικρής ισχύος, προκαλώντας μόνο μαύρισμα στους τοίχους του κτιρίου.

Ο δεύτερος μηχανισμός που βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, λένε οι αστυνομικοί, προφανώς είχε κάποιο κατασκευαστικό σφάλμα και για αυτό τον λόγο, δεν εξερράγη. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσαν να τον απομακρύνουν και αποφασίστηκε η εξουδετέρωση του με το ειδικό ρομποτάκι.

Η διπλή βομβιστική επίθεση, φαίνεται να είναι ένα μήνυμα, λένε οι αστυνομικοί, κρίνοντας από την μικρή ποσότητα της εκρηκτικής ύλης. Ωστόσο, η ύπαρξη δύο μηχανισμών, θα μπορούσε να αναλυθεί ως μια προσπάθεια των τρομοκρατών για να προκαλέσουν θύματα. Τους αστυνομικούς δηλαδή που βρίσκονταν στο σημείο.

Η επιλογή  της Τεκτονικής Στοάς στο κέντρο της Αθήνας ως στόχος της βομβιστικής επίθεσης, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον αφού δεν έχει δημιουργηθεί κατά το παρελθόν κάποια ανάλογη επίθεση.

Για τους αστυνομικούς, οι έρευνες προς το παρόν, γίνονται στα αχαρτογράφητα νερά. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τα μέλη της Στοάς προκειμένου να δώσουν καταθέσεις. Κυρίως, εάν κάποιος εξ αυτών, είχε δεχθεί απειλές ή εάν η Στοά είχε βρεθεί στο στόχαστρο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επίθεση.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί υλικό από τις κάμερες της ευρύτερης περιοχής ώστε να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών, ενώ αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, συγκεντρώνουν τα υπολείμματα του μηχανισμού προκειμένου να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια και να διαπιστώσουν το είδος του μηχανισμού και, εάν καταστεί εφικτό, να εντοπίσουν ευρήματα που θα τους βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ