Ελλαδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Το εργατικό κέντρο της Πάτρας έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα © Eurokinissi

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες - Το εργατικό κέντρο της Πάτρας έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ομάδων διασωστών στο σημείο που κατέρρευσε γέφυρα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Ειδικότερα, άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες ερευνούν το σημείο μετά την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονταν πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, καθώς και συντριμμιών.

Στο μεταξύ, μετά τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει και η έρευνα της δικαιοσύνης, αφού ήδη η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έχει επικοινωνήσει με την Εισαγγελία, σε συνεννόηση με τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τέλος, το εργατικό κέντρο της Πάτρας έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην μεγάλη περιμετρική.

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες για την φονική κατάρρευση τμήματος γέφυρας στα Μποζαϊτικα Πάτρας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας νεαρός Ρομά και να τραυματιστούν δώδεκα ακόμη.

Οι συλληφθέντες, ο υπεύθυνος του έργου και τρεις χειριστές μηχανημάτων, αρνούνται όλοι πως ευθύνονται για την τραγωδία, αφού ο χώρος του εργοταξίου ήταν περιφραγμένος, με σήμανση και χωρίς πρόσβαση για οποιονδήποτε πολίτη. Δυστυχώς, η ομάδα των Ρομά, παραβίασε την περίφραξη και μπήκε στο εσωτερικό, υποστηρίξαν οι συλληφθέντες στους αστυνομικούς που χειρίζονται την έρευνα της υπόθεσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cua5ogj3crpd)

Ολονύχτιες έρευνες από τους διασώστες

Την ίδια ώρα, οι ολονύχτιες έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Οι αναζητήσεις των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αλλά και τα μηχανήματα που διαθέτει η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, δεν έδειξαν κάποιο ίχνος ζωής κάτω από τους τόνους τσιμέντου στην περιμετρική οδό της Πάτρας, η οποία κατέρρευσε κάτω από αδιευκρίνηστες ακόμη συνθήκες, σχεδόν 40 λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εταιρία που είχε αναλάβει την κατεδάφιση της γέφυρας, είχε λάβει ειδική άδεια από τις αρχές και με εντολή της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαίας, ο δρόμος που οδηγούσε στον χώρο της τραγωδίας είχε τεθεί εκτός κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς.

Μαρτυρίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί αναφέρουν πως από το απόγευμα του Σαββάτου, δεκάδες Ρομά είχαν εισέλθει στον χώρο του εργοταξίου μαζεύοντας σιδερόβεργες μετά τις κατεδαφίσεις των εργατών. Την ώρα των εργασιών της Κυριακής όμως κανείς δεν φρόντισε να δει εάν υπάρχει κόσμος μαζεμένος κάτω από την γέφυρα, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας τραυματίας

Ως προς την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, δύο είναι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρίας. Ένας εξ αυτών, είναι χειριστής μηχανήματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς ανήκει στην ομάδα των τριών χειριστών που συνελήφθησαν από τις αρχές, μαζί με τον υπεύθυνο του έργου, ως υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Από τους Ρομά τραυματίες, ένας παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, δύο ακόμη είναι σοβαρά ενώ οι υπόλοιποι είναι ελαφρά και δεν αποκλείεται σήμερα οι περισσότεροι εξ αυτών να λάβουν εξιτήριο.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση της υπόθεσης, συγκεντρώνουν μαρτυρίες από Ρομά που βρίσκονταν στο σημείο της κατάρρευσης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ