Ελλαδα

Ένα ελάφι φαίνεται να αναζητά τροφή, την ώρα που η πυρκαγιά μαίνεται στο νησί

Το μικρόσωμο ελάφι Dama dama είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό που ζει ελεύθερο στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελάφι ψάχνει για τροφή και νερό
Ελάφι ψάχνει για τροφή και νερό © Ιωάννα Στριγγάρη

Φωτιά στη Ρόδο: Ένα ελάφι βγήκε στις αυλές σπιτιών και ψάχνει για φαγητό - Το μικρόσωμο ελάφι Dama dama είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό που ζει ελεύθερο στο νησί

Οι εικόνες που έρχονται από τη Ρόδο δείχνουν ένα ελάφι να έχει φτάσει στην αυλή σπιτιού ψάχνοντας για νερό και φαγητό, την ίδια ώρα που η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Παιδιά SOS όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν είναι πεινασμένα και φοβισμένα η φωτογραφία είναι από Αφάντου σήμερα τα ξημερώματα ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Facebook η Μάρω Χατζημανέττα.

Παιδιά SOS όσοι μένετε Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω...

Posted by Ιωαννα Στριγγαρη on Sunday, July 23, 2023

Έβδομη ημέρα «μάχης» με τις φλόγες στη Ρόδο

Πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος.

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cua4e3p2tk4x)

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cua3q7rhw3gx)

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ