Ελλαδα

Βίντεο από το πιλοτήριο του Σινούκ που επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι

20-25 σπίτια εκτιμάται ότι έχουν καεί πλήρως στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο από το εσωτερικό του Σινούκ δείχνει τον καπνό και την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς
© Youtube

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι: Βίντεο από το Σινούκ - Εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης

Για δεύτερη ημέρα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε στην ανατολική Αττική, το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Κορινθία είναι το βίντεο με τις εικόνες που καταγράφηκαν από το πιλοτήριο του Σινούκ που επιχειρεί στο Λουτράκι

Δείτε το βίντεο

Φωτιά τώρα - Λουτράκι

Είκοσι με είκοσι πέντε σπίτια εκτιμάται ότι έχουν καεί πλήρως στο Λουτράκι, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χ. Βυτινιώτη. Πρόκειται για εξοχικές κατοικίες στο εσωτερικό των οποίων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν οι αρχές. 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (18.7) υπήρξε αναζωπύρωση στο Λουτράκι στον Άγιο Χαράλαμπο στο Καλαμάκι. Οι φλόγες κινούνται σε πευκόφυτο λόφο, κοντά σε οικισμό και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εστιάζει σε αυτή την περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στο Λουτράκι, ενώ στα σημεία όπου καίει φωτιά αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu52ur29hy0x)

Λουτράκι «Δεν υπάρχουν ούτε τα φάρμακά μου» - Κάτοικος είδε το σπίτι του να καίγεται

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Καλλιθέα και λόγω του ισχυρού ανέμου πέρασε γρήγορα από τις περιοχές Ειρήνη, Κατουνίστρα και Άνω Καρμπουνάρι, φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε προληπτικά. «Ζούσαμε εδώ με τη γυναίκα μου και τα ζώα μας και τώρα μείναμε στο δρόμο. Δεν υπάρχουν ούτε τα φάρμακά μου», ανέφερε ο ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής στην ΕΡΤ.  «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω που θα πάμε… Δεν μας έμεινε τίποτα από το σπίτι μας. Κλαίμε μόνο που βλέπουμε το σπίτι μας. Μείναμε στο δρόμο», είπε ο κ. Παναγιώτης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4naws2k1i1)

Όλες οι εξελίξεις - Φωτιά τώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ