Ελλαδα

Μάχη με διάσπαρτες εστίες στο Λουτράκι

Εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Λουτράκι - Θολό από τους καπνούς τοπίο - Φωτιά σε δέντρο
© EUROKINISSI

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι: Διάσπαρτες εστίες και η μάχη για την κατάσβεση από επίγεια και εναέρια μέσα

Αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες φωτιάς στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις. Με το πρώτο φως της ημέρες απογειώθηκαν οι εναέριες δυνάμεις, ενώ οι επίγειες έδωσαν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu518pqdlzih)

Στο Λουτράκι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις και στις περιοχές που τη Δευτέρα οι φλόγες έκαιγαν τα πάντα. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως πλέον το ενεργό μέτωπο είναι μόνο σε μια ρεματιά, και οι δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεσή του. Τη Δευτέρα επιχείρησαν 140 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 45 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 1 ελικόπτερo και 4 αεροσκάφη. εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως 20-30 σπίτια έχουν καεί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu517qp462kx)

Όλες οι εξελίξεις - Φωτιά Τώρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ