Ελλαδα

Ο απεγκλωβισμός ζευγαριού ηλικιωμένων από ομάδα ΔΙΑΣ (βίντεο)

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Κουβαρά: Ο απεγκλωβισμός ζευγαριού ηλικιωμένων
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά στον Κουβαρά: Ο απεγκλωβισμός ζευγαριού ηλικιωμένων από ομάδα ΔΙΑΣ στην 

Στον απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στην Ανάβυσσο, λόγω της φωτιάς, προχώρησε η ομάδα ΔΙΑΣ.

Σε πλάνα που μετάδωσε το Mega, ένα περιπολικό και μία μηχανή με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και παίρνουν το ζευγάρι των ηλικιωμένων, με τον σύζυγο μάλιστα να είναι κατάκοιτος.

Στο βίντεο ακούγονται οι ένστολοι να ενημερώνουν το κέντρο πως παρά τη φωτιά, που βρίσκεται πολύ κοντά, πηγαίνουν πόρτα πόρτα στα σπίτια προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες, κυρίως αυτούς που έχουν κινητικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχει με μεγάλο αριθμό αστυνομικών που συνδράμει στις προσπάθειες να απομακρυνθούν πολίτες που έχουν μείνει στα σπίτια τους, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4k37q69i4h)

Πύρινα μέτωπα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι, καλύτερη η εικόνα στον Κουβαρά

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εξακολουθεί πάντως να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Αττική.

Το πύρινο μέτωπο δείχνει να μειώνεται, ωστόσο εξακολουθεί να καταστρέφει σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ενώ το μόνο θετικό είναι πως δεν έχουν κινδυνεύσει -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες προσπαθεί να διασταυρώσει η Πυροσβεστική αλλά και η Αστυνομία, περισσότερα από έξι σπίτια και αποθήκες έχουν καεί με την φωτιά να έχει απλωθεί σε διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας των αλλαγών των φορών των ανέμων.

Κουβαράς και Πέτα έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ το μέτωπο που κινείται προς το Λαγονήσι έχει ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν φύγει από τις 16:00 μετά από ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότεροι από 160 πυροσβέστες, με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντών αλλά και στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίνουν τιτάνιο αγώνα για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.

Ανεξέλεγκτη σε μέτωπο περίπου έξι χιλιομέτρων παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο Λουτράκι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, έχει να αντιμετωπίσει τις φλόγες που καίνε πευκόφυτες εκτάσεις. Η θερμοκρασία στα σημεία κατάσβεσης των πυρκαγιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς, φτάνει τους 50-55 βαθμούς Κελσίου καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών πραγματικά ανυπόφορο.

Πέρα από τους οικισμούς Πευκιά, Ειρήνη και Καλλιθέα οι οποίοι εκκενώθηκαν, με λεωφορεία απομακρύνθηκαν 1200 παιδιά και εργαζόμενοι κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή αλλά και οι τρόφιμοι ενός οίκου ευγηρίας. Όλοι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει. Το τεράστιο μέτωπο κατευθύνεται προς τα Ίσθμια με τους επικεφαλής να στήνουν ήδη αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό και την Παλαιά Εθνική Οδό, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων έχει διακοπεί όχι λόγο της πυρκαγιάς, αλλά εξαιτίας των πυκνών καπνών που έχουν δημιουργήσει ένα πυκνό σύννεφο καπνού, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην ορατότητα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή και δεν αποκλείεται σήμερα νωρίς το βράδυ να έρθουν και από άλλες περιοχές της χώρας κλιμάκια της πυροσβεστικής για να συνδράμουν στις προσπάθειες που θα γίνουν κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να περιοριστούν οι φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι δεν δείχνουν να μειώνονται για τρεις ακόμη ώρες, με την ένταση των ανέμων αυτή τη στιγμή στην Κορινθία, αλλά και στην Ανάβυσσο να φτάνουν τα επτά μποφόρ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ