Ελλαδα

Φωτιές σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία: Ελπίδες για σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Μεγάλα μέτωπα σε Κουβαρά και Λουτράκι - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιές σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία: Ελπίδες για σταδιακή εξασθένηση των ανέμων
© Aris Oikonomou / SOOC

Φωτιές σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία: Μεγάλα μέτωπα σε Κουβαρά και Λουτράκι - Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Μαίνονται οι φωτιές σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία, με τις προβλέψεις για σταδιακή εξασθένηση των ανέμων να «συμμαχούν» με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας και Βοιωτίας, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων στις 18:00 έφτανε τα 4-5 μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 18:00 - 21:00, το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων.

Ο χάρτης παρουσιάζει τις μέγιστες ριπές ανέμου σε km/h που προβλέπονται μεταξύ 18:00 - 21:00.

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα στον Νέο Κουβαρά 

«Πολύ βελτιωμένη» περιέγραψε την εικόνα απ' την πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Αττικής ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, στη νέα ενημέρωση που έκανε μόλις για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Όπως είπε στην κατάσβεση συμμετέχουν 210 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Στην περιοχή έχει στηθεί το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

Επίσης, όπως ενημέρωσε, έχουν κινητοποιηθεί απ' το ΓΕΕΘΑ 20 άτομα πεζοπόρα τμήματα, ενώ και το Λιμενικό έχει κινητοποιήσει 4 φουσκωτά που περιπολούν στην ακτογραμμή Παλαιάς Φώκαιας.

Ακόμα, συντρέχουν πολλές υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε δύο ώρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4kacl4g1a1)

Φωτιά στον Κουβαρά: Απομακρύνονται ζώα και μεταφέρονται στο Γαλάτσι

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της τεράστιας πυρκαγιάς στην Νοτιοανατολική Αττική και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος. Την επιχείρηση εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν τα ζώα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.