Ελλαδα

«Πέθανε ακούγοντας τη φωνή του πατέρα του»: Θρήνος στην κηδεία του 18χρονου που «έσβησε» στην Ίο

Ο Μαξ «έφυγε» μετά τον τραγικό θάνατο του φίλου του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο Ιρλανδοί μαθητές που πέθαναν στην εκδρομή στην Ίο
© Twitter / The Times

Νεκροί Ιρλανδοί στην Ίο: Η κηδεία του 18χρονου Μαξ και η αποκάλυψη για τις τελευταίες του στιγμές

Σε κλίμα θλίψης και πόνου τελέστηκε στην Ιρλανδία η κηδεία του 18χρονου Μαξ, που έφυγε από τη ζωή λίγες στιγμές μετά την είδηση ότι ο αγνοούμενος συμμαθητής του εντοπίστηκε νεκρός στην Ίο όπου είχαν μεταβεί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Ο ιερέας από το σχολείο εφήβων ανδρών αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Μαξ στο Δουβλίνο, ότι ο θάνατος του νεαρού ήταν ξαφνικός και επήλθε τη στιγμή που μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πατέρα του. «Ο Μαξ κατευθυνόταν προς το λιμάνι όταν πέθανε. Μιλούσε με τον Niall, τον πατέρα του, ο οποίος μου είπε χθες ότι ο Max ακουγόταν δυνατός στο τηλέφωνο. Το ένα δευτερόλεπτο ζούσε ο Μαξ και το άλλο όχι. Ήταν τόσο γρήγορο. Ο Μαξ δεν υπέφερε. Δεν φοβόταν. Πέθανε ακούγοντας τη φωνή του πατέρα που τον αγαπούσε. Υπάρχει παρηγοριά σε αυτό». 

«Ο Μαξ ήταν γεμάτος ζωή… Είχε μια πραγματική δίψα να δει τον κόσμο και να γευτεί εμπειρίες όσο περισσότερο μπορούσε», είπαν οι γονείς του, σύμφωνα με τους Irish Times. «Ο Μαξ ήταν ένας καταπληκτικός αδερφός για τον Τσάρλι, ήταν αληθινοί καλύτεροι φίλοι. Θα τον αγαπάμε για πάντα».

Μιλώντας μετά την κηδεία του στο The Church of the Scared Heart, η μητέρα του Fiona είπε: «Μαξ, αγαπητό μας αγόρι, σε αγαπάμε για πάντα, μας λείπεις. Η μνήμη σου θα παραμείνει ζωντανή». 

Σε τραγωδία μετατράπηκαν οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ίο

Ο Άντριου και ο Μαξ ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας μαθητών από σχολεία της Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην Ίο μετά τις εξετάσεις που έδωσαν στο τέλος της χρονιάς. 

Οι δύο μαθητές, μαζί με 68 ακόμη παιδιά από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου που βρέθηκαν στο νησί του Αιγαίου για τις διακοπές τους, φαίνεται πως από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Αργά το βράδυ, ο ένας νεαρός έφυγε από την παρέα του προκειμένου να επιστρέψει στο κατάλυμα που διέμενε για να κοιμηθεί. Ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν. Οι φίλοι του, όταν γύρισαν στο δωμάτιο δεν τον εντόπισαν και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις έντεκα, αστυνομικοί τον εντόπισαν νεκρό σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Ο φίλος του, ο οποίος τον αναζητούσε, μόλις άκουσε την είδηση, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του.

Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής για τους νεκρούς Ιρλανδούς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Andrew O’Donnell έφερε ένα κάταγμα στο κεφάλι και ελαφρότερα τραύματα στο σώμα. Εάν και η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο θάνατος προήλθε συνέπεια κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση, ο ιατροδικαστής κ. Δούζης έχει καταχωρήσει την αιτία θανάτου -προς το παρόν- ως απροσδιόριστη.

Ως προς το δεύτερο αγόρι, τον Max Wall, εντοπίστηκαν κατά τη νεκροτομή ευρήματα ιστορικού προβλημάτων καρδιάς. Η εκτίμηση, βάσει των πρώτων ευρημάτων, τείνει προς την ανακοπή καρδιάς. Πλην όμως, επειδή και αυτός είχε ένα τραύμα στο κεφάλι, προφανώς από την πτώση στο έδαφος μόλις έπαθε το καρδιακό επεισόδιο, και σε αυτή την περίπτωση ο ιατροδικαστής καταχώρησε το περιστατικό ως απροσδιόριστο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ιατροδικαστής κ. Δούζης, όπως ενημέρωσε τους αστυνομικούς, προχώρησε στη λήψη όλων των τμημάτων του σώματος προκειμένου να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να μπορέσει να απαντήσει με βεβαιότητα στα αίτια που οδήγησαν τα δύο νεαρά αγόρια στον θάνατο.

Αυτό που θέλει να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής, αλλά και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι εάν τα παιδιά κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά στα καταστήματα που επισκέφτηκαν. Ενδεχομένως αυτά τα ποτά, εάν δεν ήταν καθαρά, να συνέβαλαν ώστε τα δύο παιδιά να μη βρίσκονται πλέον στη ζωή. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις ιρλανδικές αρχές, τις οποίες ενημερώνουν διαρκώς για τα ευρήματα που προκύπτουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ