Ελλαδα

Θρίλερ με τον θάνατο των δύο Ιρλανδών στην Ίο - Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Είχαν καταναλώσει ποτά-μπόμπες οι δύο άτυχοι τουρίστες;

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίος: Στον Πειραιά οι σοροί των δυο νεαρών Ιρλανδών που βρέθηκαν νεκροί στο νησί - Θα διενεργηθεί νεκροψία για τα αίτια της τραγωδίας.
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή ομάδας Ιρλανδών μαθητών στην Ίο © Twitter/The Times

Ίος: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ATHENS VOICE, και για τους δύο Ιρλανδούς μαθητές η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη

Συνεχίζεται το θρίλερ ως προς τα αίτια θανάτου των δύο Ιρλανδών μαθητών που βρέθηκαν νεκροί στο νησί της Ίου, με διαφορά λίγων ωρών την περασμένη Κυριακή.

Ο ιατροδικαστής Πειραιά, Γιάννης Δούζης, o οποίος εξέτασε νωρίτερα σήμερα τις σορούς των δύο αγοριών, καταχώρησε -προς το παρόν- τους θανάτους ως απροσδιόριστους, αναμένοντας τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων, ώστε να μπορέσει να απαντήσει με σαφήνεια.

Οι δύο μαθητές, μαζί με 68 ακόμη παιδιά από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου που βρέθηκαν στο νησί του Αιγαίου για τις διακοπές τους, φαίνεται πως από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Αργά το βράδυ, ο ένας νεαρός έφυγε από την παρέα του προκειμένου να επιστρέψει στο κατάλυμα που διέμενε για να κοιμηθεί. Ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν. Οι φίλοι του, όταν γύρισαν στο δωμάτιο δεν τον εντόπισαν και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις έντεκα, αστυνομικοί τον εντόπισαν νεκρό σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Ο φίλος του, ο οποίος τον αναζητούσε, μόλις άκουσε την είδηση, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του.

Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Andrew O’Donnell έφερε ένα κάταγμα στο κεφάλι και ελαφρότερα τραύματα στο σώμα. Εάν και η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο θάνατος προήλθε συνέπεια κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση, ο ιατροδικαστής κ. Δούζης έχει καταχωρήσει την αιτία θανάτου -προς το παρόν- ως απροσδιόριστη.

Ως προς το δεύτερο αγόρι, τον Max Wall, εντοπίστηκαν κατά τη νεκροτομή ευρήματα ιστορικού προβλημάτων καρδιάς. Η εκτίμηση, βάσει των πρώτων ευρημάτων, τείνει προς την ανακοπή καρδιάς. Πλην όμως, επειδή και αυτός είχε ένα τραύμα στο κεφάλι, προφανώς από την πτώση στο έδαφος μόλις έπαθε το καρδιακό επεισόδιο, και σε αυτή την περίπτωση ο ιατροδικαστής καταχώρησε το περιστατικό ως απροσδιόριστο.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ιατροδικαστής κ. Δούζης, όπως ενημέρωσε τους αστυνομικούς, προχώρησε στη λήψη όλων των τμημάτων του σώματος προκειμένου να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να μπορέσει να απαντήσει με βεβαιότητα στα αίτια που οδήγησαν τα δύο νεαρά αγόρια στον θάνατο.

Είχαν καταναλώσει ποτά-μπόμπες;

Αυτό που θέλει να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής, αλλά και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι εάν τα παιδιά κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά στα καταστήματα που επισκέφτηκαν. Ενδεχομένως αυτά τα ποτά, εάν δεν ήταν καθαρά, να συνέβαλαν ώστε τα δύο παιδιά να μη βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις ιρλανδικές αρχές, τις οποίες ενημερώνουν διαρκώς για τα ευρήματα που προκύπτουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ