Ελλαδα

Πέντε άτομα στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά σε κλινική στη Θεσσαλονίκη

Ανάμεσά τους έγκυος - Απομακρύνθηκαν 40 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενείς στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια απομάκρυνσής τους από κλινική στη Θεσσαλονίκη
© grtimes.gr

Θεσσαλονίκη - Φωτιά σε κλινική: Στο νοσοκομείο πέντε άτομα - Απομάκρυνση από το κτίριο 40 ατόμων

Συνολικά 40 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (11.7) στη Μονάδα Αποστείρωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η φωτιά ξέσπασε στον ημιόροφο. Σύμφωνα με την επιμελήτρια Α΄ του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Ευστρατία Συρμού περίπου πέντε άτομα μεταφέρθηκαν από τη φωτιά σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δύο Κινητές Μονάδες του ΕΚΑΒ με δύο γιατρούς, δύο μηχανές ταχείας κυκλοφορίας και πέντε συμβατικά ασθενοφόρα. Επιπλέον, όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης από την Πυροσβεστική για να ειπωθούν περισσότερα σχετικά με τους ασθενής που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η έγκυος γυναίκα, η πρώτη που μεταφέρθηκε από τον έκτο όροφο της κλινικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σταθερή και καλά στην υγεία της.

Φωτιά σε κλινική στη Θεσσαλονίκη - Απομάκρυνση ασθενών από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με το thestival.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση λίγο πριν τις 09:00 και ήδη βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση. Οι πυροσβέστες έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας προκειμένου να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους και ασθενείς. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν βγει στα μπαλκόνια προκειμένου να είναι ασφαλείας.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με κλιμακοφόρο όχημα που ξεκίνησε την επιχείρηση απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός, ενώ στο ισόγειο είχε ξεκινήσει η επιχείρηση κατάσβεσης και της έρευνας για τυχόν εγκλωβισμένους. Να σημειωθεί, ότι επιχείρησαν συνολικά 10 οχήματα με 31 Πυροσβέστες.

Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν δώσει ήδη στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ασθενών και του προσωπικού, αλλά και την επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ