Ελλαδα

Μια σύλληψη για εμπρησμό στην Ηλεία

Σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα σε Σάμο και Τέμπη - Στις φλόγες δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Λάκκα και στο 381ο χλμ Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές στη Σάμο και τα Τέμπη © Eurokinissi

Ηλεία: Μια σύλληψη για εμπρησμό - Σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου

Χειροπέδες σε έναν άνδρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Ηλείας.

Ο άνδρας θεωρήθηκε υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού, από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου Ηλείας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Οι ποινές για τους εμπρηστές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο εμπρησμός θεωρείται ένα σοβαρό αδίκημα και επιβάλλονται αυστηρές ποινές για τους δράστες του. Η ποινική νομοθεσία της χώρας προβλέπει διάφορες κυρώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης και τις επιπτώσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ο εμπρησμός θεωρείται ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις συνέπειες του εμπρησμού, ο δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει από χρηματικές κυρώσεις έως και ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, εάν ο εμπρησμός προκαλέσει μόνο περιουσιακή ζημιά και δεν υπάρξουν θύματα, ο δράστης μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη. Εάν όμως η πράξη έχει ως αποτέλεσμα θάνατο ή σοβαρούς τραυματισμούς, η ποινή φυλάκισης μπορεί να είναι ακόμα πιο αυστηρή.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις που ο εμπρησμός διαπράττεται εκ προθέσεως ή με εξαιρετική αμέλεια και προκαλεί κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, η ποινή μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ειδικότερα, εάν ο εμπρησμός διαπραχθεί σε κατοικημένες περιοχές ή σε κοινόχρηστα κτίρια, η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκισης.

Επιπλέον, σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποινή του εμπρησμού μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο εάν ο δράστης έχει προηγούμενο σε ανάλογες πράξεις ή εάν έχει διαπράξει επιπλέον εγκληματικά αδικήματα κατά την εκτέλεση του εμπρησμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ