Ελλαδα

Καλύτερη η εικόνα στo Αλιβέρι - Επιχειρούν εναέρια μέσα

Συνελήφθη 75χρονος που «κάπνιζε» μελίσσια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα στo Αλιβέρι
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας: Καλύτερη εικόνα σήμερα - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα - Δεν απειλούνται σπίτια

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας με το μέτωπο να εξακολουθεί να καίει, αλλά τα εναέρια μέσα έχουν οριοθετήσει την πυρκαγιά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια, ωστόσο βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία, παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια και μαίνεται σε δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ αλλά κοντά στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια.

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, εκτιμά ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης περιπου 2-3 μποφόρ.

Για τη φωτιά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Στερεά Ελλάδα ενώ αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctvnabcpqswh)

Αλιβέρι: Σύλληψη 75χρονου για τη φωτιά

Ο κ. Αρτοποιός είπε πως συνελήφθη για τη φωτιά στα πλαίσια του αυτοφώρου, ένας 75χρονος που εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Νίκος Μαστροκώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctvn8t1usqch)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ