Ελλαδα

Οριοθετήθηκε περιμετρικά η φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη του 75χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Αλιβέρι: Έχει οριοθετηθεί περιμετρικά
ΑΡΧΕΙΟ © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στο Αλιβέρι στην Εύβοια: Έχει οριοθετηθεί περιμετρικά - Σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα το πρωί της Παρασκευής από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι.

Όπως επισήμανε λίγο μετά τις 8:30 στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «η φωτιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά και βρισκόμαστε σε στάδιο, ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο σύντομα. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν τεράστια δουλειά όλο το βράδυ», ενώ διευκρινίζει ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις κι ούτε υπήρξε εισήγηση εκκένωσης για κάποιον οικισμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctvmgmy5qeq9)

Από την πυροσβεστική επισημαίνουν, πάντως, ότι για τη συνολική αντιμετώπιση της φωτιάς θα χρειαστεί και η συνδρομή των επίγειων δυνάμεων για να σβήσουν όλες τις εστίες.

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν από τις 6 το πρωί δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής ήταν καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης περιπου 2-3 μποφόρ.

Για τη φωτιά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Στερεά Ελλάδα ενώ αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctvp4aw0wp01)

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη του 75χρονου

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctvoqace5h8x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ