Ελλαδα

Φωτιά στο Αλιβέρι, κοντά σε εργοστάσιο της ΔΕΗ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Αλιβέρι της Εύβοιας
Φωτιά στο Αλιβέρι της Εύβοιας © Facebook/Lamprou Dimitris

Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς στο Αλιβέρι Εύβοιας

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου - Κύμης στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ευτυχώς μακριά από οικισμούς, αλλά κοντά σε εργοστάσιο της ΔΕΗ. Οι φλόγες κατευθύνονται σε ορεινό όγκο και δύσβατο και γι' αυτό τον λόγο η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Από τις ελάχιστες φορές που δημοσιεύω φυσικές καταστροφές. Φωτιά στο Αλιβέρι

Posted by Lamprou Dimitris on Thursday, July 6, 2023

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες είναι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες στο Αλιβέρι, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Πριν δύσει ο ήλιος, στο σημείο επιχειρούσε και ένα αεροσκαφος Canadair.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ