Ελλαδα

Άνοιξε η πλατφόρμα για εγγραφές - μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πώς θα κάνετε αίτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα σχολείου
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές, μετεγγραφές και ανανέωση εγγραφής

Από σήμερα το πρωί άνοιξαν οι πλατφόρμες για τις εγγραφές, την ανανέωση των εγγραφών και τις μετεγγραφές σε οποιαδήποτε τάξη των δημοσίων ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ή ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της 7ης Ιουλίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία:

  1. Είτε στην εφαρμογή «e-εγγραφές»
  2. είτε μέσω της διαδικτυακής πύλης του gov.gr.

Η είσοδος πραγματοποιείται με κωδικούς taxisnet, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται πλέον τόσο το email, όσο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του helpdesk.

Οι κηδεμόνες μαθητών που θέλουν εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και δεν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση κατά τις προηγούμενες περιόδους λειτουργίας της εφαρμογής «e-εγγραφές», μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το σχολικό έτος 2023-2024, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φοίτησης.

Αίτηση θα πρέπει να γίνει για:

  • μαθητές/τριες Γ' Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ - ημερήσιου ή εσπερινού - ή ΠΕΠΑΛ).
  • μαθητές/τριες Α' & Β' Λυκείου που θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για τη Β' ή Γ' τάξη αντίστοιχα (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ - ημερήσιου ή εσπερινού - ή ΠΕΠΑΛ) ή θα μετεγγραφούν σε άλλου τύπου σχολείο.

Πώς δηλώνεται ο γονιός ως «Κηδεμόνας E-eggrafes»

Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

  1. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggrafes) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και
  2. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο.

Δείτε εδώ τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη χρήση της πλατφόρμας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ