Ελλαδα

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού απολογήθηκε και για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο

Το όνομά του περιλαμβάνεται σε δικογραφία για περιστατικό του 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού απολογήθηκε σε ανακριτή για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο.
Κλήθηκε να απολογηθεί για εμπλοκή του σε άλλο οπαδικό επεισόδιο ένας εκ των 12 κατηγορούμενων για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού © Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού απολογήθηκε σε ανακριτή για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο.

Την ώρα που βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων η δίκη για την τυφλή οπαδική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού, ένας εκ των 12 κατηγορούμενων για την πολύκροτη αυτή υπόθεση κλήθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή για εμπλοκή του σε άλλο οπαδικό επεισόδιο το οποίο είχε προηγηθεί χρονικά.

Πρόκειται για τον 24χρονο, 6ο κατηγορούμενο, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται - μαζί με 10 άλλα άτομα - στη δικογραφία για επεισόδιο που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή 2,5 χρόνια πριν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συνέβη στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου διεξαγόταν φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες Κ-17 και μεταξύ αυτών του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης (ακαδημία των «ερυθρολεύκων»).

Σύμφωνα με όσα είχαν καταγγελθεί τότε, πολυάριθμη ομάδα ατόμων είχε μπει στο γήπεδο, διακόπτοντας το παιχνίδι, με τους δράστες να αφαιρούν τις μπλούζες από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και να γράφουν συνθήματα κατά των «ερυθρολεύκων». Καταγγέλθηκε δε, τραυματισμός του υπευθύνου της ακαδημίας του Ολυμπιακού, του γιου του και ενός ποδοσφαιριστή.

Ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης κατά την οποία έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε δεκάδες υπόπτους με βάση την ενεργοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Τελικώς κατέστησαν κατηγορούμενα έντεκα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, για σωματικές βλάβες και επίθεση με οπαδικά κίνητρα αλλά και ληστεία.

Ο ένας μετά τον άλλον κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και σήμερα ήταν η σειρά του 24χρονου, κατηγορούμενου και για την υπόθεση δολοφονίας του 'Αλκη Καμπανού, να περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Για το επεισόδιο της Θέρμης, ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο επίδικο περιστατικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν τον αναγνώρισε ή τον κατονόμασε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ