Ελλαδα

Δίωξη και για τον βιασμό της Αναστάζια στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Έχει ασκηθεί και δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω
© kosnews24.gr

Γυναικοκτονία στην Κω: Και για τον βιασμό της 27χρονης Αναστάζια κατηγορείται πλέον ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της

Συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό ασκήθηκε στον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής στην εισαγγελέα Κω. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να διαπιστωθεί εάν θα συνεχίσει να τον υπερασπίζεται ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του ή εάν θα παραιτηθεί, όπως διαδιδόταν τις τελευταίες ώρες.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν έχει αλλάξει στάση και κρατά το στόμα του κλειστό. Δεν μιλάει και αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια.

Δίχως αποτέλεσμα οι εξετάσεις DNA

Νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου και της ATHENS VOICE, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις από το DNA που ελήφθη από τη σορό της Αναστάζια, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Το γενετικό υλικό έχει υποστεί αλλοιώσεις, από πολλούς παράγοντες, καθιστώντας το ουσιαστικά «άχρηστο» κατά την ανάλυσή του.

Κλιματικές συνθήκες, κυρίως οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, εξωγενείς παράγοντες όπως η μέθοδος ταφής και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της, αλλοίωσαν το γενετικό υλικό της 27χρονης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει επιπλέον στοιχεία στους αστυνομικούς.

Αυτό βέβαια, δεν αλλάζει τίποτε ως προς το εάν ο 32χρονος είναι ο δράστης της δολοφονίας της νεαρής Πολωνής, ανέφεραν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Υπάρχει πληθώρα ευρημάτων που επιβεβαιώνουν το ποιος την οδήγησε στον θάνατο, ενώ αναμένονται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ήταν πιθανό να μην έχουμε αποτελέσματα, ανέφερε με νόημα αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, αφού η σορός ήταν εκτεθειμένη επί έξι ημέρες σε υψηλές θερμοκρασίες. «Βέβαια, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις, αναμένουμε και άλλα αποτελέσματα τα οποία ίσως μας δώσουν το κάτι παραπάνω μόλις ολοκληρωθούν. Τα στοιχεία πάντως που διαθέτουμε, είναι επαρκή για την καταδίκη του 32χρονου», ανέφερε με νόημα ο αστυνομικός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ