Ελλαδα

Σκεπαστές αγορές, ταβέρνες, διασκέδαση μέχρι πρωίας: Καναδικό περιοδικό «ταξίδεψε» στο nightlife της Θεσσαλονίκης

Το αφιέρωμα του «DobbernationLoves» στα καλοκαιρινά θέλγητρα της συμπρωτεύουσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Τις σκεπαστές αγορές, τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της πόλης προτείνει το καναδικό περιοδικό «DobbernationLoves».
Το καναδικό βραβευμένο lifestyle ηλεκτρονικό περιοδικό «DobbernationLoves» προτείνει στους αναγνώστες του τη Θεσσαλονίκη © Unsplash/Theodoros Vrakas

Θεσσαλονίκη: Τις σκεπαστές αγορές, τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της πόλης προτείνει το καναδικό περιοδικό «DobbernationLoves».

Τις σκεπαστές αγορές, τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης προτείνει στους αναγνώστες του το καναδικό βραβευμένο lifestyle ηλεκτρονικό περιοδικό «DobbernationLoves», με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη, του δημοσιογράφου του, συγγραφέα και φωτογράφου Andrew John Virtue Dobson, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μετά από σύσταση του Γραφείου Εξωτερικού ΕΟΤ Αμερικής σε συνεργασία με το Chef Stories, Fine Food and Services.

Ο Dobson ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και «διηγείται» τις διασκεδαστικές του ταξιδιωτικές εμπειρίες δίνοντας έμφαση στις εμπειρίες γευσιγνωσίας.

Το περιοδικό, άλλωστε, παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την κουζίνα των χωρών, θέματα τέχνης, μόδας, ομορφιάς, ψυχαγωγίας καθώς και ειδήσεις της LGBT κοινότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Καναδός δημοσιογράφος επισκέφθηκε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, οινοποιεία, αρτοποιία και πολλά street-food στέκια και έγραψε ότι η πόλη έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην κουλτούρα της και δικαίως έχει την σφραγίδα της UNESCO ως πρωτεύουσα της γαστρονομίας της Ελλάδας.

Παρότρυνε τον ταξιδιώτη να περπατήσει στις σκεπαστές αγορές της Θεσσαλονίκης για να δοκιμάσει προϊόντα που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα και αξιοποιούνται σε ελληνικές, εβραϊκές, βαλκανικές, μικρασιατικές και ντόπιες συνταγές. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τσίπουρο και κρασί αλλά και να ακούσει ελληνική λαϊκή μουσική και ρεμπέτικα.

Θεσσαλονίκη: Τις σκεπαστές αγορές, τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της πόλης προτείνει το καναδικό περιοδικό «DobbernationLoves».

Δήλωσε, άλλωστε, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με πολλούς φοιτητές και γι' αυτό το λόγο φημίζεται για τη σκηνή του late night club, που σημαίνει πως «μπορεί κανείς να απολαύσει έναν λαχταριστό γύρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

Σημειώνεται ότι το «DobbernationLoves» έχει πάνω από 210.000 επισκέψεις τον μήνα και 2 εκατομμύρια τον χρόνο. Το κοινό που το διαβάζει προέρχεται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ