Ελλαδα

«Μου κάνουν το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού», λέει ο Σειραγάκης για τα αιτήματα αποφυλάκισης

Τι υποστηρίζει μέσα από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια προπονητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος της αποφυλάκισης ζητά αντεισαγγελέας
© ΕΛΑΣ

Νίκος Σειραγάκης: Οι δηλώσεις μέσα από τη φυλακή του καταδικασμένου σε 401 για ασέλγεια σε ανήλικους προπονητή

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται μετά τη νέα του σύλληψη ο Νίκος Σειραγάκης. Ο προπονητής μπάσκετ που καταδικάστηκε σε 401 φυλάκιση για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, μίλησε μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα για την υπόθεσή του και δήλωσε: «σε 1,5 χρόνο εκτίω την ποινή μου και βγαίνω από τη φυλακή».

«Βιαστής δεν υπήρξα. Ήταν λαθεμένη η συμπεριφορά μου και ορθώς τιμωρούμαι, τιμωρήθηκα και θα τιμωρούμαι για όλη μου τη ζωή», δήλωσε στον Ant1 και πρόσθεσε: «Ας σταματήσουν αυτό το ότι “δεν έχει η ποινή εκδικητικό χαρακτήρα”. Αυτό το οποίο μου κάνουν δηλαδή αυτό το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού, να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω μια ανάσα και μετά να με ξαναβουτάνε μέσα στο νερό».

Ο Νίκος Σειραγάκης έκανε γνωστό ότι κάθε δύο μήνες θα καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης, όπως ορίζει ο νόμος, με σκοπό να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους νωρίτερα. «Αποδέχθηκα την ευθύνη μου, ζήτησα συγγνώμη από όσους ταλαιπώρησα, δηλαδή θεωρείται παράλογο το να ζητάω την αποφυλάκισή μου κάθε δύο μήνες όπως έχω το δικαίωμα εδώ και 3μιση χρόνια;», είπε συγκεκριμένα.

Ποιος είναι ο Νίκος Σειραγάκης

Ο Νίκος Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, ο 56χρονος έπειτα από 8,5 έτη στη φυλακή θεμελίωσε δικαίωμα για αποφυλάκιση υπό όρους έχοντας καλή διαγωγή κι έκτοτε επιχείρησε να βγει δύο φορές μία το 2020 και μία το 2023 αλλά ανεπιτυχώς. Έτσι, σήμερα, έχοντας εκτίσει 12,5 χρόνια κι έχοντας κάνει 5,5 χρόνια μεροκάματα χρειάζεται δύο χρόνια ακόμη για να βγει από τη φυλακή ελεύθερος.

«Δεν μπορεί να γίνεται μια απλή αριθμητική πράξη και με αυτόν τον τρόπο να θεμελιώνεται το δικαίωμα ενός ανθρώπου που δεν έχει μεταμεληθεί να αφήνεται ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στον Ant1 ο Βαγγέλης Μουνδριλάκης, δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του Νίκου Σειραγάκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjc5kmsiebl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ