- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Οδύσσεια» για 6χρονο: Αναζητώντας τομογράφο με αιμορραγία στο κεφάλι
Το παιδί έπεσε από πατίνι και χτύπησε στο κεφάλι
Θεσσαλονίκη: 6χρονος που έπεσε από πατίνι χτύπησε στο κεφάλι και αιμορραγούσε - Αναζητούσαν τομογράφο επί ώρες
«Οδύσσεια» για έναν 6χρονο και την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί έπεσε από το πατίνι του, χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Αν και το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, επί ώρες δεν μπορούσε να βρεθεί τομογράφος σε δημόσιο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξέταση.
«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ και μας μετέφερε στο "Ιπποκράτειο". Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν. Η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω» δήλωσε ο πατέρας του 6χρονου.
Αν και το ασθενοφόρο μετέφερε άμεσα το παιδί στο «Ιπποκράτειο», ο ατομικός τομογράφος του νοσοκομείου ήταν χαλασμένος και το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί αλλού.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) Βορείου Ελλάδας και η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα και εφημέρευε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».
Το ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» διακόμισε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν ότι ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου δεν διέθετε ιατρικό πρωτόκολλο για τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας σε ανήλικο παιδί.
Η «οδύσσεια» του 6χρονου συνεχίστηκε, με το παιδί να μεταφέρεται σε ιδιωτική κλινική για να γίνει η αξονική τομογραφία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η περιπέτεια του ανήλικου ολοκληρώθηκε τελικά μετά από τρεις ώρες.
Η κατάσταση της υγείας του 6χρονου είναι καλή και αναμένεται να λάβει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.