Ελλαδα

Χειροπέδες σε τρεις διακινητές στη Λέρο για τη μεταφορά 65 αλλοδαπών

Η γυναίκα προφασιζόταν τη σύντροφο ενός εκ των διακινητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέρος: Εντοπισμός και διάσωση 68 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους - Περισυνελέγησαν από περιπολικό του Λιμενικού.
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα οκτώ αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος © Eurokinissi/Αντώνης Λάμπρου

Λέρος: Εντοπισμός και διάσωση 68 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους - Περισυνελέγησαν από περιπολικό του Λιμενικού.

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από το λιμεναρχείο Λέρου ως οι διακινητές από την Τουρκία προς την Ιταλία 65 αλλοδαπών, που εντοπίστηκαν  και διασώθηκαν χθες, Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

Η γυναίκα προφασιζόταν τη σύντροφο ενός εκ των υπολοίπων διακινητών, που προσπαθούσαν να μη γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 37 ετών, 46 ετών καθώς και η 31χρονη,  διώκονται για παράβαση των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/14 (διακίνηση), καθώς και των άρθρων 306 (έκθεση) και 187 (εγκληματική οργάνωση) του Π.Κ.

Χθες, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112′, για παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος, που κινδύνευε ανοιχτά της Λέρου.

Στο σημείο έσπευσαν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το φορτηγό πλοίο ”Pizhma”, σημαίας Ρωσίας, καθώς και πολεμικό πλοίο ξένης σημαίας.

Το ιστιοφόρο “Teuta”, σημαίας Γερμανίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι συνολικά 68 (μαζί με τους διακινητές) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το ”Ρizhma” και μεταφέρθηκαν στο αγκυροβόλιο Καλύμνου.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο Π.Α.Θ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λακκί Λέρου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ