Ελλαδα

Κως: Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κως: Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές
© Athens Voice

Έγκλημα στην Κω: Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κρατείται για τη δολοφονία της Αναστάζια

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή της Κω ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για αρπαγή της 32χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την Κυριακή. 

Ο 32χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή στις 14:00 το μεσημέρι, ωστόσο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Nωρίτερα σήμερα ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία στο δικαστικό Μέγαρο του νησιού προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει τη δική του εκδοχή.

Το γεγονός πως ο 32χρονος θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, είχε προαναφέρει και ο δικηγόρος τους μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. 

Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το απόγευμα τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με το Βήμα της Κω, τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής έρευνας της σορού που θα γίνει στη Ρόδο, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, οπότε αναμένονται και εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές μέχρι στιγμής έχει κρατήσει σκληρή στάση, χωρίς να έχει παραδεχθεί το παραμικρό για τη δολοφονία της. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctgoifkr4vkp)

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, κατηγορείται για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Στα δικαστήρια βρίσκεται και η μητέρα της Αναστάζια, αλλά και ο 28χρονος σύντροφός της που ήταν και αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

«Παραδώστε μας τον ύποπτο» λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Να παραδοθεί στις πολωνικές αρχές ο ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα ζήτησε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» έγραψε στο Twitter.

Σε βίντεο οι κινήσεις 32χρονου και της 27χρονης

Συνεχίζονται οι αναλύσεις στο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από την ευρύτερη περιοχή στην οποία φέρεται να κινήθηκαν ο 32χρονος κρατούμενος και η 27χρονη Πολωνή. 

Οι αστυνομικοί έχουν βίντεο με τον 32χρονο να πίνει αλκοόλ με την νεαρή κοπέλα έξω από σούπερ μάρκετ. Σε άλλο οπτικό υλικό, φαίνονται να επιβαίνουν στο μηχανάκι του και να κατευθύνονται σπίτι του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctgnlomyt6y1)

Στο σπίτι του μάλιστα, «χτυπάει» το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας. Μένει εκεί για λίγη ώρα και αργότερα, το κινητό δείχνει να κινείται με σπασμωδικές κινήσεις και κάποια στιγμή, έξω από το παλιό εργοστάσιο όπου βρέθηκε η συσκευή της, χωρίς την κάρτα SIΜ, το στίγμα χάνεται. Δηλαδή, κάποιος έβγαλε την κάρτα από τη συσκευή.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το οπτικό υλικό που έχουν οι αρχές με τον 32χρονο να πηγαίνει σε κατάστημα συναλλάγματος και να κάνει ανάληψη χρημάτων, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού. Δηλαδή, κάποιος έστειλε χρήματα στον 32χρονο προκειμένου να αγοράσει το αεροπορικό εισιτήριο που βρέθηκε στην κατοχή του. Όλα αυτά, καταγράφονται δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 27χρονης.

Η σορός της 27χρονης αναμένεται να φύγει σήμερα για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ