Ελλαδα

Στις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη Folli Follie - Νέα αναβολή στην υπόθεση οικονομικού σκανδάλου

Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι πρώην μεγαλομέτοχοι της εταιρείας και τα στελέχη της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Folli Follie: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης - Προέκυψε κώλυμα και ορίστηκε νέα ημερομηνία.
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για το σκάνδαλο της Folli Follie © Eurokinissi

Δίκη Folli Follie: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης - Προέκυψε κώλυμα και ορίστηκε νέα ημερομηνία.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για το σκάνδαλο που έλαβε διεθνείς διαστάσεις πριν πέντε χρόνια με τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, που φέρεται να έχει κοστίσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς η υπόθεση δεν προχώρησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οπότε είχε προσδιοριστεί η εκ νέου διεξαγωγή της δίκης.

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η υπόθεση, καθώς το πρωί προέκυψε ζήτημα με κώλυμα που δηλώθηκε από την εισαγγελέα και δεν έγινε η εκφώνηση της.

Η αίθουσα ήταν από το πρωί κατάμεστη από τους παράγοντες της δίκης, ενώ το «παρών» στο εδώλιο έδωσαν ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, καθώς και ο γιος τους Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Πατέρας και γιος θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για την οποία δικάζονται συνολικά 10 κατηγορούμενοι, καθώς τους αποδίδεται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του Ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρίας, παραπλανώντας επενδυτές.

Η δικογραφία αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης καρπώνονταν τεράστια κέρδη από την χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie που εν συνεχεία «νομιμοποιημένα» κατέληγαν στην οικογενειακή περιουσία και σε αλλοδαπούς λογαριασμούς.

Η δίκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει σήμερα μετά από αναγκαστική αναβολή της εκδίκασης τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε αποφασίσει το δικαστήριο λόγω της αποχής των δικηγόρων για ζητήματα που αφορούσαν την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης εμπλεκομένων σε υποθέσεις δράσης συμμορίας, κινητοποίηση που συνεχίζεται ως τα τέλη του μήνα. Για την εκδίκαση της υπόθεσης έχουν δοθεί άδειες στους συνηγόρους από τον ΔΣΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ