Ελλαδα

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ορειβάτης που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Όλυμπο

Μεταφέρεται σε κέντρο υγείας από άνδρες της ΕΜΑΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιτόχωρο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ορειβάτης στον Όλυμπο - Οδηγούσε ομάδα και παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ρέμα Ορλιά.
Περίπου 500 μέτρα από το ρέμα Ορλιάς στο Λιτόχωρο εντοπίστηκε εκπαιδευτής canyoning ο οπoίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά © Eurokinissi (αρχείο)

Λιτόχωρο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ορειβάτης στον Όλυμπο - Οδηγούσε ομάδα και παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ρέμα Ορλιά.

Χωρίς τις αισθήσεις του περίπου 500 μέτρα από το ρέμα Ορλιάς, στο Λιτόχωρο εντοπίστηκε ο εκπαιδευτής  canyoning ο οπoίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΡΤ, πρόκειται για οδηγό βουνού που επιχειρούσε ραπέλ στο ρέμα του Ορλιά, μαζί με άλλα άτομα.

Ο εκπαιδευτής εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ και μεταφέρεται σε σημείο προσβάσιμο προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο κέντρο υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτής ηγείτο ολόκληρης ομάδας.

Ωστόσο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους φέρεται να έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι και να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. 

Στο σημείο επιχειρούν, 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και μεταβαίνουν, 6#πυροσβέστες από τις Π.Υ. Λιτόχωρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ