Ελλαδα

Τουρίστρια στη Ζάκυνθο κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από μοναχό

Ελεύθερος αφέθηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσής του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζάκυνθος: Τουρίστρια κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της από μοναχό - Δεν είχε κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει πως είναι ιερωμένος.
Καταγγελία για απόπειρα βιασμού στη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών © Ραφαήλ Γεωργιάδης/Eurokinissi

Ζάκυνθος: Τουρίστρια κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της από μοναχό - Δεν είχε κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει πως είναι ιερωμένος.

Ελεύθερος αφέθηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο 42χρονος Δημήτρης Κ. ο οποίος εμφανιζόμενος ως ιερομόναχος, αποπειράθηκε να βιάσει μια τουρίστρια σε μοναστήρι στη Ζάκυνθο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της 32χρονης από την Σουηδία, σημειώθηκε στις 9 του μήνα, στη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Όπως ανέφερε η νεαρή τουρίστρια, κατά την παραμονή της στο μοναστήρι, την πλησίασε και χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντες, της έπιασε το στήθος. Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 32χρονης, εκείνος της ακολούθησε και προσπάθησε να την εγκλωβίσει σε απόμερο σημείο του μοναστηριού προκειμένου να την βιάσει.

Εκείνη όμως, τον απώθησε και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζακύνθου έσπευσαν στο μοναστήρι όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση απόπειρας βιασμού σε μοναστήρι

Κατά την εξέταση του, ο κατηγορούμενος, δεν είχε κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει πως είναι ιερωμένος, ενώ υποστήριξε πως ουδέποτε προσπάθησε να προξενήσει κακό ή ακόμα χειρότερα, να την βιάσει.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για έναν άνδρα με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ο οποίος εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό στο μοναστήρι δηλώνοντας ιερομόναχος όπου ζήτησε να παραμείνει προσωρινά έως ότου ορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Οι υπεύθυνοι του μοναστηριού τον δέχθηκαν, πλην όμως, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ο 42χρονος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Ζακύνθου με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού αλλά και αντιποίηση αρχής, καθώς εμφανίστηκε ως ιερομόναχος, χωρίς να είναι.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης του, δηλώνοντας ως προσωρινό τόπο διαμονής, τα Ιωάννινα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ