Ελλαδα

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις πλαστές βεβαιώσεις της ομοσπονδίας Κουνγκ Φου για τις Πανελλήνιες

Πόσα χρήματα έδιναν οι γονείς

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2023: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις πλαστές μοριοδοτήσεις
© SOON SANTOS/Unsplash

Πανελλήνιες 2023: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις πλαστές βεβαιώσεις στελεχών της ομοσπονδίας Κουνγκ Φου 

Από 3.500 ευρώ εως και 7.000 ευρώ έπρεπε να καταβάλλουν οι γονείς αθλητών Κουνγκ Φου που ήθελαν να παραλάβουν πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για ευεργετική μοριοδότηση στις Πανελλήνιες εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα που φαίνεται πως άρχισε να δρα τον τελευταίο καιρό. Εγκέφαλος φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ομοσπονδία Πολεμικής Τέχνης Κουνγκ Φου και μέλη τουλάχιστον δύο ιδιοκτήτες και ταυτόχρονα προπονητές πολεμικών τεχνών. Πλησίαζαν γονείς αθλητών και τους ανέφεραν πως με το κατάλληλο αντίτιμο θα μπορούσαν να πλαστογραφούν φύλλα αγώνων, να ανεβάσουν την κατάταξη των παιδιών τους και με τις βεβαιώσεις της ομοσπονδίας, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του υφιστάμενου νόμου για επιπλέον μόρια κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από καταγγελία άρχισαν να ερευνούν και διαπίστωσαν πως συνολικά 30 μαθητές, αθλητές συλλόγων είχαν πληρώσει και είχαν λάβει τις πλαστές βεβαιώσεις, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο.

Τι προέκυψε από τις έρευνες

Αυτό που προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών και εμφανίζει ενδιαφέρον είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες δραστηριότητες στην ομοσπονδία και έναν άνθρωπο που είχε πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, καθώς ήταν Πρόεδρος τεχνικής επιτροπής, επιμελείτο την διοργάνωση αγώνων στη χώρα μας, την οργάνωση αποστολών σε διεθνείς αγώνες, την σύνταξη των φύλλων αγώνα και τέλος, ήταν υπεύθυνος για την επικοινωνία με την διεθνή ομοσπονδία.

Παράλληλα, από τις έρευνες, προέκυψε πως με την ίδια διαδικασία τέσσερις προπονητές προσπάθησαν να ανέβουν προπονητική βαθμίδα, ενώ εντοπίστηκαν οι γονείς ανήλικης μαθήτριας οι οποίοι προσπάθησαν να χρησιμοποίησαν τέτοια πλαστή βεβαίωση, στις εξετάσεις που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη.

Όλοι τους, θα κληθούν τις επόμενες ώρες να δώσουν εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ