Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω σε κορμό δέντρου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δήμος σε βάρος του ασυνείδητου οδηγού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε βάρος ασυνείδητου οδηγού που πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε δενδροδόχο, προκαλώντας σοβαρές φθορές.
Οδηγό που πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω σε δενδροδόχο μήνυσε ο δήμος Θεσσαλονίκης © Facebook / Κωνσταντίνος Ζέρβας

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε βάρος ασυνείδητου οδηγού που πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε δενδροδόχο, προκαλώντας σοβαρές φθορές.

Τον οδηγό που πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζοδρόμιο και μάλιστα σε δενδροδόχο, προκαλώντας σοβαρές φθορές στον κορμό και τις ρίζες του δέντρου, μήνυσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Κασσάνδρου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης. Μετά από καταγγελία που δέχτηκε ο κεντρικός δήμος, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας, που προχώρησε στην επιβολή προστίμου για παράνομη στάθμευση.

Κατά τον έλεγχο των δημοτικών αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε μετακινηθεί κατά περίπου ένα μέτρο, ενώ στο δέντρο είχε ήδη προκληθεί ζημιά και δεν στηριζόταν σωστά.

Σε αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος διαπίστωσε σοβαρή φθορά στον κορμό και στο ριζικό σύστημα του δέντρου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει καταστραφεί και να απαιτείται η αντικατάστασή του.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά. Το Σάββατο, οι δημοτικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την παρακάτω εικόνα στην οδό...

Posted by Κωνσταντίνος Ζέρβας on Tuesday, May 30, 2023

Παρκάρισμα σε δέντρο στη Θεσσαλονίκη: Το σχόλιο του δημάρχου

Σχετική ανάρτηση για το περιστατικό έκανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισημαίνει:

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά.

»Το Σάββατο, οι δημοτικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την παρακάτω εικόνα στην οδό Κασσάνδρου. Κάποιος ασυνείδητος οδηγός θεώρησε καλή ιδέα να παρκάρει το αυτοκίνητό του πάνω σε κορμό δέντρου! Εκεί τον βόλεψε.

»Αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, διαπίστωσαν και τη ζημιά στο δέντρο, παρά το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος είχε προλάβει -μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος- να το μετακινήσει κατά 1 μέτρο.

»Κοιτάξτε να δείτε, ζούμε σε μια πόλη που έχει ανάγκη από περισσότερο πράσινο. Παλεύουμε για περισσότερο πράσινο και για το λόγο αυτό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τα άρρωστα δέντρα με νέα, φυτεύοντας παράλληλα κενές -για πολλά χρόνια- δενδροδόχους. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε παρόμοια φαινόμενα, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. Εκούσια ή ακούσια.

»Γι’ αυτό και σήμερα καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για το περιστατικό και σας διαβεβαιώ πως θα το πράξουμε ξανά, όπου και όποτε χρειαστεί. Δε μπορούν κάποιοι να ζουν εις βάρος των υπολοίπων. Καθαρές κουβέντες. Και το ίδιο θα ισχύσει και για τα σκουπίδια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ